301

(185 svar, postet i DDF(R))

Jeg dumper ind d. 30. måske også d. 31. og hilser på, da jeg arbejder d. 29. Som nævnt i en anden tråd, er jeg hos min bror i Tilst nytåret over, så jeg har ikke tilmeldt mig julefrokost eller overnatning, og det er jo heldigt for en anden, der så er plads til.
Jeg er spændt på at se, hvordan sådan et møde spænder af, især hvis jeg får lov til at afholde sommermødet.

Fik for nyligt 'indianeren' for 1,50 kr, har vist nogle stykker af 'sørøveren´ i min dynge af dubletter, så de ka vist ikke være så sjældne.

303

(142 svar, postet i Donaldisme)

Jeg har aldrig gjort noget i luxusudgaver (hvide-guld-årg-hof osv.) og mit nr. 1 er temmelig dårligt. Så hvis jeg skulle nævne perler, blev det måske noget så bizart som en stak Disney grammofonplader i 78 omdr., mindre end alm. singler. Jeg ved ikke, hvornår de er fra. Hvis man spiller dem på 37 (eller 16) omdr. lyder Fedtmules stemme som en fjern torden.
Eller måske bare Trick or Treat i Am. originaludg. DD 26.

304

(26 svar, postet i Donaldisme)

Kravlenisser er faktisk opfundet af den danske tegner Bramming (som har tegnet Anders And én gang), se Tegneseriemuseet's hjemmeside, Anders Hjort Jørgensen og en af mine kammerater i Svebølle Samler Klub har lavet en side om dem.

305

(13 svar, postet i Donaldisme)

Er "Donald gets drafted" med på omtalte dvd? Den er ikke på Cronological Donald. Jeg søger nemlig oplysning om en tante, kaldet 'Prunella', Anders muligvis nævner i filmen.

306

(18 svar, postet i Donaldisme)

Jeg vil mene, en kanon skulle indeholde mindst 50% Barks. derudover HEDL.

Af tidlige Fætter Vims historier af Hubbard ville jeg vælge den, hvor han skulle væve en frakke til Anders - 25% uld, 25% lama, 25% kamel, 25%ged og 25% angora.

Milton/Jippes samarbejdet "Clock Cleaners" vil jeg foreslå.

"Den flyvende Skotte" er også en af mine favoritter.

307

(3 svar, postet i Donaldisme)

Tja, den starter på s. 5, og fortsætter ad s. 20 til s. 33. Ikke en trykfejl, jeg har set før.

308

(7 svar, postet i Donaldisme)

Ang. Egmont H. Petersens start, så er der en anekdote, jeg engang læste, det har nok været i en avis eller måske endda i ugebladet Hjermmet i forbindelse med 100-års jubilæet 1978: EHP var i tvivl om han skulle starte et trykkeri, da han fandt en 25-øre på gaden. Det tog han som et godt varsel, hvorefter han pantsatte sin mors møblement for at få kapital. Minder det ikke lidt om en vis anden 'person'?

309

(22 svar, postet i Donaldisme)

Jeg er ikke så meget for Italian stuff, men jeg har da et par hundrede Jumbobøger. Jeg husker, jeg købte nr. 1 hos min lokale høker engang i beg. af 70erne, så han må have haft den stående et par år.

Som genealog er min favorit klart nr. 4, den indeholder hele tre historier med genealogisk kildemateriale:
"Den flyvende Skotte" af Carpi, en klassisk italiensk historie, bare ideen med at Andrik McNærig hvert år skulle smide en skibsladning sild ud over Honduras hovedsted Tegucigalpa (Jeg husker stadig navnet, så jeg ikke behøver at slå det op).
"The great Steamboat Race", vist den eneste lange Barks-historie i JB, og den, hvor Georg Gearløs' bedstefar er med.
Og som rosinen i pølseenden en lille Strobl-historie med en nevø til højben, og to niecer oven i købet, selv Gilles Maurice kendte den ikke.

Sjovt nok, så samlede min ex-kone, som ikke interesserede sig synderligt for tegneserier, også på Jumbobøger. En hulke-historie: Jeg fik de fleste af hendes til min samling, men hun beholdt sin nr. 1 - sidste år åd hendes hund den. sad

310

(68 svar, postet i Donaldisme)

Måske Fætter Vims, som han var i de klassiske 'klodristiske' historier tegnet af Al Hubbard i 60erne. Jeg ser lidt af mig selv, som jeg var for 30-40 år siden, i forhold til mine vante omgivelser. Da jeg så opdagede fandom blev jeg godt nok 'over-vimset' af andre koryfæer som T.B.Marker, Rune Kidde og selvfølgelig vores alle sammens Frank Madsen. De kunne sætte skøre ting i værk, så man følte sig som Anders' kat. tongue

311

(28 svar, postet i Donaldisme)

Jeg slog det lige op på Etymology online, og det var altså fra proto-gælisk: Domhnall (uden t eller d)

312

(28 svar, postet i Donaldisme)

Ja, jeg har har altid sagt '-dist'. Sjovt nok, i min barndom i Sønderjylland (Ich bin Nordschleswiger von geburt) sagde vi ikke Anders And, men Ande Sand. Og jeg hed heller aldrig andet end Aske. Donald skulle efter sigende (sproghjørnet bag på Kalundborg Folkeblad en gang sidste år) være fra et gammelt gælisk kaldenavn 'Domn-nhalt' (el. lign.) som skulle betyde 'Verdens Hersker'. Måske skulle man prøve at google det.

313

(72 svar, postet i Donaldisme)

Jeg har fordelt min samling sådan lidt over hele huset, Storsalen: Disney og albums på reoler, Biblioteksfløjen: andre hæfteserier (Jeg har endnu ikke fået lavet hylder, da jeg døjer med en tennisalbue, så de ligger i banankasser op til 9 fods højde), mit soveværelse: Bøger, humor og satire, SF&F samt litt. om tegneserier, stuen: faglitt. og video samt hvad jeg arbejder med for tiden, Tjenerfløjen: manga og rollespil. Desuden lidt af hvert spredt rundt på gange o.l. Men jeg flytter nogen gange lidt rundt på det. (Det er altså ikke fordi jeg bor på en herregård, sammen med min søn har jeg sidste år købt et gammelt hus, hvor der har været købmandsbutik, i ikke særlig god stand - hov nu forsvandt gulvet i entreen, der er s'gu en kælder under, gad vide, hvad der er der nede).

314

(23 svar, postet i Donaldisme)

Jeg er også helt enig i disse klagepunkter (jeg abonnerer godt nok ikke selv, men min bror (i Århus) gør, og jeg læser bøgerne hos ham, han er en person, der er alt for høflig til at klage selv). Specielt er jeg ked af oversættelserne af artikelmaterialet, som jeg også kun får noget ud af, fordi jeg er vant til at læse engelsk, men jeg ville da også gerne have set en mere Barks-influeret oversættelse af serierne, det ville give en ny oplevelse ved læsningen.

315

(94 svar, postet i Donaldisme)

Jeg vil også meget gerne bestille et eksemplar.
Asger And.

316

(10 svar, postet i Donaldisme)

Som mit store forbillede JvA bruger jeg helst ikke penge på noget, som ikke er højst nødvendigt, så jeg har i over 30 år opbevaret mine tegneserier (30-40.000 stk.) i hjemmelavede papkassetter: Man køber 1 (én) papkassette til ca. en 5'er, folder den ud og bruger den som skabelon ovenpå en pæn stor papkasse fra Brugsen. Så skær man med en hobbykniv (underlag: evt. en blød fiberplade eller en stump gulvtæppe) og folder resultatet lissom den indkøbte kassette, ved hjælp af en kraftig lineal. Med lidt øvelse kan dette gøres på ca. et minut. Endvidere kan kassettens størrelse varieres både i bredden, højden og tykkelsen ved at rykke lidt på skabelonen når man skær (det giver nogen gange lidt skæve kassetter, men dem kan man altid bruge til sin samling af Sølvpil, Snurre Snup eller Davs!). Til sidst limer man et A4 ark på, hvis det skal være pænt.
JB og OJ har jeg normalt stående på en reol.

317

(52 svar, postet i DDF(R))

Århus tegneserieloge - Det betyder vel så at afholde det i Århus. Jeg har tre søskende i århus, seriefans alle, dog ikke udprægede donaldister, og kunne godt tage en tur til Smilets By big_smile omkring nytår, så kunne jeg prøve at være med til møde, før jeg selv arrangerer et. Jeg har forsigtigt foreslået AC eller var det Thomas, at vi kunne holde sommermødet 2007 hos mig i St. Fuglede, Vestsjælland; men det har jo ingen hast at bestemme det endnu.

Asger

Så ka det vist ikke blive værre roll http://img489.imageshack.us/img489/7853/asgerandgardernc2.th.jpg

Jeg prøver igen [img]<a href="http://img489.imageshack.us/my.php?image=asgerandgardernc2.jpg" target="_blank"><img src="http://img489.imageshack.us/img489/7853/asgerandgardernc2.th.jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a>[/img]

Okay! Tak skal du ha:) Hvordan uploader man? Jeg har kun downloaded før.

Det er længe siden, jeg har tegnet noget med ænder, men her er en af mine gamle Asger And-tegninger: I den kongelige livgarde. Faktisk er den tegnet af Frank Madsen og rentegnet af mig, så den er en del bedre, end jeg ku ha gjort det selv. Den har været trykt i Thomas Bergers fanzine Fantasy en gang i 80erne. [img]Dokumenter\Ande Aner\Andebilleder\Asger And garder.jpg[/img] Er der nogen, der har lyst til at farvelægge den, så vil jeg gerne bruge den som vignet, eller tag (sån't lille bilde, som der er til venstre for inlæg'ne) eller hva det nu hedder. tongue

322

(26 svar, postet i Donaldisme)

Jeg startede egentlig som 9-årig (1965) med at samle Batman, Superman og andre superhelte, det ebbede lidt ud omkring 1970, men så i 1972 opdagede jeg den danske fandom: Tegneserieklubben Asterix og dens medlemsblad Serie-nyt. Jeg begyndte da at samle systematisk på tegneserier, undtagen funny animal, som jeg ikke regnede for noget, selv om jeg da havde læst mange AA&Co og vidste, der var noget af kvalitet dér. Specielt havde Lost in the Andes og Cibolas 7 guldbyer gjort indtryk, men også Al Hubbards hysteriskt morsomme Fætter Vims historier huskede jeg. Så kom Carl Barks & Co., og jeg var hooked: AA&Co. vrimlede med gode historier. Fra 1975 og til ca. 1980 fik jeg samlet alle nr. undtagen en del stykker fra de to første årg. Jeg er stadig generalsamler af tegneserier, men Disney har en stor plads.

Jeg må indrømme, at jeg næsten aldrig har købt nye blade. da jeg startede min AA-samling omkring 1977, handlede jeg en del i antikvater i Kbh, desuden købte og byttede jeg en del med andre samlere. I 1983-92 havde jeg selv et lille antikvariat i Høng, hvor jeg fik fat på mange fine ting, så jeg har alt fra 1951-88. Her i det sidste årstid har jeg fundet mange i det lokale genbrugsmarked Spildopperne i Kalundborg samt i klunserteltet på  kommunens genbrugsplads. Også Røde Kors genbrugsbutikker o.l. frekventerer jeg.

Det var måske en ide og memorere de første sider af DDF(R)s fine Rosa-index, eller lige lave en hurtig liste, hvis man leder efter tidlige historier, hvor de ikke er angivet på forsiden. Jeg har fundet mange på det lokale genbrugsmarked Spildopperne i Kalundborg, snupper gerne det, der ser interessant ud, selv om jeg har det, jeg mener, hva' er 1½ kr. idag. Ellers, hvis man bor i en kommune med klunsertelt på genbrugsstationen, er det en god idé at frekventere den (mit bedste kup dér var for en månedstid siden, jeg afleverede et læs haveaffald, og da jeg kiggede i teltet lå der et par flyttekasser med gl. videobånd, jeg læssede bag i bilen. Da jeg kom hjem, lå de første 11 bind af "Den komplette årgang" i en af kasserne)