Bog-Art
Smedelundsgade 32
4300 Holbæk
Telefon: +45 59 44 01 65
De har et rimeligt udvalg af antikvariske tegneserier

For mig virker det som noget fra en italiensk serie, de er lidt mere kontante i deres sprog. Kan du give et ca. årstal?

28

(0 svar, postet i Donaldisme)

En kammerat fik en forespørgsel fra en gammel ven, om jeg kunne finde ud af, hvor billedet af Anders på et fly, han fløj i i 60erne, kunne være fra.

Det er tydeligt, at kroppen er en ren amatør-tegning, men jeg synes, at hovedet har et tydeligt Barks-præg. Jeg mente at udtrykket kunne være fra AA på Grønland - det tomme udtryk, hvor Anders opdager, han har sendt Højben i livsfare; men det er ikke derfra.

Flyet er fra 1956, men det er jo ikke sikkert, det har haft tegningen fra starten. Der blev foreslået at det er fra 1957, men lige årg. 57 og 58 kan jeg ikke finde p.t.

En oplysning, der ikke gis nogen af de steder, er, at JB oprindeligt er en dansk udgave af de tyske 'Lustiges Taschenbücher', og formatet er taget fra de italienske Disney-udgaver 'Topolino' og 'Almanaco Topolino', ligesom de fleste af serierne er italienske.

30

(3 svar, postet i Donaldisme)

Jeg blev forresten interviewet igår i P4 ang. min AA-stamtavle i 'Rappet 7-8:
http://www.dr.dk/p4sjaelland/klar-vikar … -4-eren-18
det var ca. kl. 1133

31

(6 svar, postet i Donaldisme)

Sådan set min fødselsdagsgave (14/12), men jeg fik Dons 'Pertwillaby-fortællinger' og Linda og Valentin Samlede bd. 2 og 3 til jul.

32

(9 svar, postet i Donaldisme)

Jeg var lige inde og se hans teaterstykke 'Den lilla Møghætte og Pulven' i Holbæk idag - afskyeligt sjovt! På onsdag tager jeg til hans begravelse, det er lige i nærheden af, hvor jeg bor. Rune har også betydet meget for mig; vi var en del sammen tilbage i 70erne og 80erne. Jeg er glad for, at jeg nåede at få vort fælles projekt 'S'Ranas Stav' udgivet

Efter Komiklex står de i 15 kr. stykket i ulæst stand, så i Faraos og Pegasus ville de nok sælge en sådan årgang for 7-800 kr. Hvis du forsøgte at afsætte årgangen derinde, ville de nok højst gi en fjerdedel. Og min ide om hvad du kunne få på qxl ville nok ligge derimellem: 3-400 kr. på en god dag, 100-200 på en dårlig.
'Problemet' med 70erårgangene er, at oplaget var meget stort dengang, og der var allerede mange samlere der gemte.

Ja, sjovt at høre. Jeg har forresten GMTs Tegneserier - En Ekspansions Historie endnu. Fuldstændig ulæselig men sjov at ha', lissom Anders And i den tredje verden.

Nu er der en 'Willy på eventyr'-gruppe på Facebook. Der er indgang fra vores hjemmeside: www.willy-centret.dk
...Og velkommen, Hans - 'Onkel Hans'!

36

(1 svar, postet i Donaldisme)

Mon svaret ikke bare er, at redaktionen, der jo ikke er vant til fortsatte historier og på det tidspunkt kun havde udgivet 17 månedshæfter, simpelthen har glemt fortsættelsen? Nå, den kom jo så i 1951-01, så fortsat blev den jo, der stod jo heller ikke 'Fortsættes i næste nr.'

Jeg har fået færdiggjort Rune Kiddes og mit ungdomsværk: S'Ranas Stav, der udkommer i morgen med bidrag af flere kendte donaldister, bl.a. Frank Madsen og VoBo.
se: http://dansketegneserieskabere.dk/debat … mp;t=16272
Det er en fantasytegneserie om en flok troldmænd, der kæmper mod en dæmon, og den udkommer på Forlaget Fabel, er på 64 sider Anders-And-format SH hardcover og koster 99,- kr. + porto. Albummet kan bestilles hos mig via PM (eller mail:willy-centret(a)mail.dk) og er til salg på Copenhagen Comics fra Willy-Centrets stand (nr. 7), hvor vi selvfølgelig også sælger det nye Willy på eventyr-album: 'Den Skibbrudne'.

38

(5 svar, postet i Donaldisme)

Kommer du til Copenhagen Comics, så kan jeg ta bladet med til dig? Jeg er på Willy-Centrets stand (nr. 7) og det skal ikke koste dig noget, hvis du vil overveje at købe et af vore albums.

39

(18 svar, postet i Donaldisme)

Solens Søn skrev:
Asger And skrev:

Hvis bagsiderne er helt ens, altså uden den tydelige overvægt af blå, er det sikkert et tilfælde af blegning, dvs. bladet har ligget et stykke tid i sollys, hvilket bleger den røde og den gule farve. I nogen tilfælde har jeg set blade i butiksvinduer, hvor kun den blå farve er tilbage.

Men bemærk, at den røde farve i "Anders And & Co." og på den ene nevø er ens på begge blade, mens fx farven på sparegrisen er blegere på den ene. Dette tyder på, at forskellen skyldes noget i trykken, for ellers ville alle røde farve vel være bleget lige meget.

Du har ret. Måske en skæv fordeling af farve i løbet af trykningsforløbet. Mit eget eks. er endnu mere farvemættet end nogen af KS's, nærmest oliven i gulvfarven, men det kan være hans scan, der gør det.

40

(18 svar, postet i Donaldisme)

Hvis bagsiderne er helt ens, altså uden den tydelige overvægt af blå, er det sikkert et tilfælde af blegning, dvs. bladet har ligget et stykke tid i sollys, hvilket bleger den røde og den gule farve. I nogen tilfælde har jeg set blade i butiksvinduer, hvor kun den blå farve er tilbage.

41

(19 svar, postet i Donaldisme)

Jeg er ked af den drejning, DR har givet udsendelsen - især da det vist var mig, der fik lokket Weinberger på den galej, da DR kontaktede mig i min egenskab af formand for Svebølle Samlerklub. Jeg havde gerne selv stillet op (får heller ikke for lidt), men de ønskede én, der boede i nærheden af København.
Jeg har selv været i TVØst og dagspressen og er altid blevet behandlet fair; men jeg vil nok være forsigtig med at foreslå andre at stille op til sådant i fremtiden. Måske spørge lidt til indfaldsvinklen. Jeg er blevet kontaktet af én, der ville interviewe en 'hoarder', men svarede ham, at jeg ikke kendte nogen. Hvilket fik min kæreste til at grine lol

42

(18 svar, postet i Donaldisme)

Jeg har ikke stødt på andre sider med AA-varianter, så hvis du finder nye (sider eller varianter)må du godt lade os det vide.

43

(29 svar, postet i Donaldisme)

Ikke Disney; men jeg fik tredje del af Albert Merling. den skal I checke ud, drenge og piger - Knud V. Larsen er nok det tætteste man kan komme på Don Rosa når det gælder danske tegneserier: http://www.forlaens.dk/

En spændende ting at bringe ville være 'Stålanden på nye eventyr', der må være masser at ta af, efter bladet stoppede i 2001, og de har bragt de første historier som tillæg og i bogen.

45

(14 svar, postet i Donaldisme)

Tegneren af den klassiske danske tegneserie 'Willy på eventyr': Tage Andersen, var en entusiastisk svampetegner, som bla.a. lavede en serie malerier med titlen 'Makromykologiske Landskaber', også et svampe-tillæg til Familie Journalen illustrerede han. I tegneserien brugte han ofte svampelignende motiver for at illustrere flora på de forskellige planeter, Willy besøgte.

se: www.willy-centret.dk

46

(2 svar, postet i Donaldisme)

Ja, mit er også hæftet ind, 16 sider incl. omslag.

Eller misforstod jeg dig? Prøv at tælle siderne, måske er omslaget hevet ud. Findes det i udgaver med 16 sider + omslag?

47

(4 svar, postet i DDF(R))

Tai Klan kan også godt bruge billeder og videos:

"Alternativt vi  også meget gerne modtage private billeder og eller video, hvor de f.eks. står foran deres samling / viser den frem. Billederne og videoerne kan sagtens være taget med en smartphone eller lignende.
De kan sende billeder og video til mig på: Tai.klan@metronome.dk "

Så hvis I bor udenfor Kbh.sområdet kan I godt være med alligevel.

48

(25 svar, postet i DDF(R))

...og det dumpede ind i min postkasse idag.
Meget flot blad, er især glad for Adriens undergrunds forside og serie, men også fine informative artikler. Som gammel genealoginørd faldt jeg over Simones artikel om Bogey McDivot, og jeg vil lige nævne, at slægtskabet allerede blev påpeget af Gilles Maurice på hans stamtavle i 2009, dog havde han ikke Quagmire som Bogeys bedstefar  hmm

49

(4 svar, postet i DDF(R))

Weinberger skrev:

De må gerne komme hos mig.. men jeg er 42, men ligner en på 32..
Men de er velkommen

Hej Frank

Jeg har givet Tai din mailadresse.

Hilsen
Asger

50

(4 svar, postet i DDF(R))

Jeg er blevet kontaktet af en journalist fra Metronom TV, der søger en samler i København til et program, han skriver:

Hej AsgerVi snakkede sammen i telefonen og du nævnte du komme hjælpe med nogle kontakter på samlere i københavns området.


Det skal være mænd under 40 år og de må gerne samle på noget spændende. Vi skal have mulighed for at komme hjem til dem og filme deres hjem og deres samle objekter. Optagelserne skal bruges til et program om mænd og deres vaner til DR Mama.


Det tager ikke mere end en times tid… Håber du kan hjælpe med nogle kontakter, så skal jeg nok tage den videre kontakt.

 

Venlig Hilsen


Tai KlanMetronome Productions

Send mig en mail eller PM, så skal jeg sende den videre

hilsen
Asger