51

(10 svar, postet i Seriemarkedet)

Jeg har haft rimeligt held med at komme i de lokale aviser med Willy på eventyr-albummet ved at skrive et stykke og sende nogle billeder. De gratis ugeaviser er specielt glade for, at man selv gør arbejdet. Husk det skal ikke være det samme i de forskellige aviser.

Og ordlyde som: "Gratis adgang" og "en gratis pose Anders And-blade til børnene" vil sikkert kunne trække folk til (til det sidste: Vi har vel alle en papkasse med blade, som er sorteret fra samlingen; usjældne dubletter, let nussede, uden bagklap å så'n. Jeg har ikke! Jeg har 10 banankasser fulde wink ).

Jeg vil tro, den er fra et 'Smarties'-rør, har en håndful af dem etellerandet sted, der er lavet en hoben forskellige. Bornholmeranden kender sikkert alt til dem.

...Glæder mig til den går i biffen lol

Gold Duck skrev:

Den lyder spændende! Tror du også der er nogen med Superman f.eks.? Skal nemlig bruge sådan en stribe til noget skolearbejde, men har ikke kunne finde nogen wink

Prøv at kigge her: http://www.thespeedingbullet.com/daily/ … index.html

55

(6 svar, postet i Donaldisme)

Jeg mener, den gik i Jyllands-Posten, i hvert fald var der søndagssider; men det var måske Mickey Mouse (eller Mikkel Mus, som den stadig hed). I Vestkysten husker jeg kun de Disney-julestriber, der kom hver december i 60erne. Jydske Tidende havde den heller ikke.

56

(37 svar, postet i Donaldisme)

Sparekasseegen er i hvert fald brugt i Danmark fra før 1910, så det...

Jeg blev for nogle år siden kontaktet af en tegneseriesamler i Kbh., der havde hørt, at jeg havde en del danske amatørhæfter fra 70erne og 80erne, fra dengang jeg var med i Balder & Brage og fik en del af restoplagene med, da jeg stoppede. Specielt var han interesseret i Rune Kidde-udgivelser. Som bytte ville han bl.a. give nogle amerikanske Disney-hæfter. Efter nogen skriveri frem og tilbage fandt vi et bytte, som vi begge var vældig tilfredse med: Jeg besøgte ham og havde et halvt hundrede hæfter med, jeg så hans flotte samling specielt US-Disney, hvor han havde stort set alt fra 40erne og 50erne i NM-M, og så drog jeg hjem med 20-25 Uncle $crooge og WDC&S, nogle helt tilbage fra 1952 og i VG-FN, stort set alle med Barks-førsteudgaver. Blæret...?

AC skrev:

Nu var det Politiken der fik idéen om konkurrencen først, og ikke os. - Jeg kan godt huske den sidste konkurrence som nævnes i artiklen.

Sigvald, navnet Walt Disney er langt mere kendt end Barks og Rosa - det er ikke nødvendigvis alle journalister der er dumme, ligesom heller ikke alle historikere er rare nordmænd wink

...og når AC skriver 'rare nordmænd' mener han selvfølgelig rare i dansk betydning (nice) og ikke norsk (strange) wink

59

(45 svar, postet i DDF(R))

Det ser jeg frem til. ...og slægsforskning er jo min gamle donaldistiske kæphest. Rosas stamtræ er nok et must i den henseende, vil være flot at vise frem i TV (skønt Gilles' er så meget mere omfattende).

60

(1 svar, postet i Seriemarkedet)

Jeg vil selv sælge nr. 1 for 100 kr. og resten for 20 kr./stk, så kan du gange op. Nu har jeg ikke hele serien som dublet...

...Og jeg siger tak!
Jeg vil naturligvis også gerne købe hæftet med klippearket, hvis nogen vil sælge; men foreløbigt er scannet fint nok.

Jeg er blevet kontaktet af en hardcore samler af klippeark, som mangler Bedstemor Ands gård fra AA&Co 1972-9; og jeg er af vanvare kommet til at love ham at finde det, det ser dog ud til, at det ikke er i min samling. Er der nogen, der har det og vil scanne det til mig?

63

(39 svar, postet i Donaldisme)

Her er et hurtigt snapshot af mit:
http://img823.imageshack.us/img823/2818/aa1123.jpg

Har det selv...Og det er så kun for real hardcore Rosa-komplettister. I credits står der: Inks page 56 panel 1, og det er, hvad der er - men så rigtig nok inket i den rigtige Pertwillaby-stil.
Der er så også 3 sider af Michael T. Gilbert, kendt andemand.

Flot flot!
Det giver en rigtig god oversigt over sammenhængen mellem de forskellige hæfteserier, især at du har sat bladene fra 1956 ind i oversigten.

I have some #s of 'Dansk MAD' lying around. Send me a PM and I'll look for them among my doubles.
Or you can try Seriejournalens marked: http://www.seriejournalen.dk/debat/viewforum.php?f=1

Den danske Science-Fiction tegner Tage Andersen. Her ser man et snapshot af Tage instruere et par af sine unge assistenter i at tegne SM4. Hvilken omhu, da det blot skal bruges til et enkelt af ugens 7 billedruder i serien Willy på eventyr.
http://img861.imageshack.us/img861/3988/tageogassistenter.jpg

Nåja, alicce, jeg selv og så én, der hedder Ole, har lige investeret 15.000 dask i ét album; jeg tror lige, det er mit dyreste køb tongue

...Og nu er vi nået et stort skridt længere: Ikke blot har vi en stand på tegneseriefestivalen Art-Bubble i Horsens d. 16.-17., men vi har også udgivet et album med Willy på eventyr, det første i 45 år.

For dem, der ikke skal til Horsens, er der mulighed for at forudbestille det her: www.willy-centret.dk

70

(25 svar, postet i Donaldisme)

Jeg er selv generalsamler inden for tegneserier, så Disney er kun en lille del af min samling. Jeg gør ikke meget ud af at købe sjældne ting, men syns det er spændende at gå på loppemarkeder.

Seriejournalens julekalender 2010; nu med And!
http://www.seriejournalen.dk/tegneserie … sp?ID=5025

Jeg har sat mig på at lave en side til om en uge: Dan And og Ole Gris hos Øgene, hvor de besøger en stamme stenalderfolk med hestefysiognomi, og jeg har stort set intet endnu. Har nogen lyst til at hjælpe med ideer til sjov, ballade og pointer, så send mig lige en mail, så får I, hvad jeg har lavet indtil nu. Jeg skal nok selv tegne og skrive, selv om jeg som bekendt ikke har talent for nogen af delene.

72

(14 svar, postet i Seriemarkedet)

Det blir nok svært at sælge en så blandet samling samlet; tegneseriebutikker vil nok ikke give nær så meget, men hvis du bor i nærheden af Århus eller København kan du da prøve Stribeladen, Faraos Cigarer eller Pegasus. Ellers er der jo QXL: Du kunne sælge dem fra 1954-57 enkeltvis og resten årgangsvis.

73

(7 svar, postet i DDF(R))

Skal DDF(R) ha en stand på Art-Bubble i Herning til april?
Jeg er med i planlægning af en stand for Willy-Centret, og ville da se frem til at træffe nogle donaldister dér også.

74

(4 svar, postet i Donaldisme)

Jeg har lige været en uge i Irland, og selv om jeg besøgte et stort antikvariat i Galway og et stort loppemarked samt spurgte diverse handlende, vidste ingen, om der havde været udgivet nogen tegneserier i Irland overhovedet.
En søgning på Inducks gav heller ingen resultater for Irland.

Jeg og min kæreste boede hos hendes veninde Monica, som faktisk er den eneste i Irland, der saler på Lustiges Taschenbücher. Her er et billede af noget af hendes samling:

http://img837.imageshack.us/img837/6832/irland2010023.jpg


http://img685.imageshack.us/img685/4639/irland2010001.jpg

75

(212 svar, postet i Donaldisme)

Bladet skiftede jo med nr. 2-1991 til 48 sider, så sandsynligvis er det er prøvenr., der tilfældigvis er sluppet ud i handelen. Det blir spændende at se, om der dukker flere eks. op