ARGH! dvs jeg har smidt en originalindpakning ud... :-D

Bemærk først at jeg jo også har personlige aktier i den danske udgave - dog har jeg fået min løn, og betalt min skat deraf :-)

Jeg vil til enhver tid foretrække et værk på originalsproget. - Der er gjort en fantastisk indsats med den danske udgave, for at få sproget rettet til, som Dons intention var, men det bliver bare ikke så godt som originalen, særligt med alle de puns og ordgags Don har med. KomMir, Beni Hasan El Fant and Aswan... den kan man bare ikke oversætte til andre sprog.
Jeg er jo så tindrende gal at jeg både købte den tyske og norske udgave - fordi Egmont dengang de udkom havde annonceret at den danske ikke kom - så jeg kan sammenligne både de forskellige DRSV og fantas udgave. DRSV er større og mere udvidet, men ville aldrig være gået på amerikansk - det er for stort til en for ukendt tegner (i USA).
Men rigtig mange fine forsider og artikler og kommentarer er jo med - og igen, på originalsproget. Jeg elsker Dons tekster og deres rigdom på ord - både i oversat form og den originale, men den originale er altså bedst igen.
Men som sagt, jeg har selv været med til at lave den danske udgave, så jeg er inhabil. Hvad mener andre?

(Prøv evt. også at stille spørgsmålet på Forenings facebook-gruppe - den er lidt mere aktiv end forummet her for tiden)

Det lyder som macdrake - hvor egg og forskellige andre personligheder af en hollænder huserede. siden har der vist været forum på dcf.outducks oghttp://featherysociety.proboards.com/ men jeg tror de gamle fora er væk

4

(16 svar, postet i Donaldisme)

Det var kun det halve af den første palle, der blev tømt i dag, så I kan altså sagtens nå at besøge Jelling i løbet af sommeren - både adgang til museet og bladet er gratis, man skal blot løse en krydsord, hvor løsningerne gives af udstillingen.
Tak for i dag til allice, tremhusevej og museet.

Hej Aksel

Først - fik du debatten i Politiken, BT og på Facebook omkring kvindernes internationale kampdag med dig? Den ville da være relevant i opgaven også.
Dernæst - sidst jeg var i den rette andemæssige kælder på statsbiblioteket havde de alle årgange fra 1949 til 2004 (det var i 2007) - er de nyere udgaver ikke til udlån, eller har du ikke søgt fyldestgørende? (Det er en bibliotekar der spørger, derfor både en lille klandren af din søgning, men nok især af statsbiblioteket hvis de ikke udlåner de nyere årgange, om ikke andet så blot til brug på læsesalene, der jo er åbne mange timer dagligt)

I alle tilfælde er der flere af os herinde der har komplette årgange af dem du nævner - jeg har dem i hvert fald i flere eksemplarer.

6

(16 svar, postet i Donaldisme)

Hej folkens

I bliver nødt til at komme forbi Jelling selv!

"det kan kun skaffes på én måde: at man møder op hos os i Jelling, svarer på nogle lette spørgsmål og får et stk Anders And særtryk. Det kan ikke sælges." skriver de fra Jelling.

Min mor og jeg tager derned og får dermed to eksemplarer - et til mig og et til Sigvald.

7

(6 svar, postet i Donaldisme)

Min misundelses grimme grønøjede uhyre får mig til frimodigt at udbryde: Hvor er de grimme wink ;-)

Men jeg ved at Laila har nogle af dem også - måske hun ved mere?

Den store æske har jeg aldrig set før - vidste godt de kom i de der små tændstikækser, men den store æsker har vel simpelthen været den der stod i butikken, hvor de små blev solgt fra? eller er den solgt på en gang, ja den her er jo...

8

(6 svar, postet i DDF(R))

Kunne da være hyggeligt at mødes flere fans på messen - giv da liget praj I andre hvornår og hvilke dage i regner med at være der. Dons signeringsprogram er offentliggjort i bogforums katalog. Skal forsøge at lægge det herind når jeg er ved et andet device end min iPad og når jeg er mere vågen end lige nu

Det er jo ikke alle der lige har 4500 kroner de ikke har andet at bruge til, Sigvald min ven smile

Og nej - jeg er lidt tilbageholdende og genert, som du ved, Sigvald. Dog gik det da lidt bedre end vanligt da vi sidst vi sås var i et antikvariat og faktisk indledte en rigtig god samtale med en hel familie - om firkantede æg og de historier der findes herom - dem hjalp vi fint - og nu har Rasmus jo fundet vej herind, så det er da helt sikkert, at alle der har lyst er velkomne som medlemmer i Dansk Donaldist-Forening, men der er ingen tvang smile

Den vil jeg også gerne lægge et bud ind på. :-) 20?

Hvad skal den koste? Motivet er af Carl Barks. Interesse hermed tilkendegivet! smile
Kan da starte med at byde 20 kroner - men sig til hvis du har en mindstepris.

Ved vi egentlig hvad der skulle have været i det gule felt?

Jeg har et blad hvor en festoriginal har indsat et gult klistermærke i samme størrelse som feltet - fra ca. 1996.

Bare et tip fra bibliotekaren - alle bind af Don Rosas Samlede Værker og Hall of Fame kan lånes på biblioteket - og nogle af bindene af Hall of Fame er i forvejen ved at være slidt, så det er kun godt de bliver læst endnu mere :-)

Mit gæt er efteråret 1999, har nr. 1 og 3 fra det år og så alle numre fra 2000, så sprang jeg fra.

Den tidligste er den lille Havfrue. - mener jeg har den endnu - kom og se engang. - Året før kunne man få de 4 hæfter med Oliver & Co. - samtidig fik man - første gang en plakat, med sådan nogle sæt på og tag af igen 500 gange mærker med figurer fra Oliver-filmen - sådan nogle mærker fik man også de efterfølgende 3 gange - både plakat og mærker og hæfter haves her.

Kan ikke huske om der var en sos bernard og bianca julekalender - men Havfruen kan jeg huske.

Tak for linket Sigvald :-) smile

Ja, han bør jo tage verden rundt for til sidst at ende som verdens rigeste and... jeg mener mand. :-)

Han kan også læse den klassiske serie af Barks, som jeg husker fra min barndom -
https://coa.inducks.org/s.php?c=W+US+++35-02 - hvor Joakim rent fysisk viser os hvad man kan bruge en stort klump guld til. elsker afslutningsreplikken: "Jeg vil nødig afsløre mine... øh... guldgravermetoder" Læs selv serien og bliv mindet om metoden Joakim har brugt big_smile

Jeg synes at kunne huske noget fra dengang om at Freddy Milton faktisk var blevet antaget som serieoversættelsesafpudser, men så blev vraget igen.

Hele balladen om blikkenslagerens ven var godt nok alvorlig på dansk - forleden blev jeg spurgt om jeg ville anbefale CBSV, CBL eller den nye fra fantagraphics - jeg anbefaledes fantas nye udgave, omend det sikkert tager lang tid før den bliver færdig - og så den norske CBSV som der ikke var samme problemer med.

18

(18 svar, postet i DDF(R))

Også tak herfra for et rigtig godt møde med alt det nævnte og god evaluering af Rappet 25 smile

firkantet æg, Sigvald og jeg fik blot blade til os selv - så I andre må evt. selv tage på besøg på vestforbrændingen - de har åbent hus sidste torsdag hver måned om aftenen.
Det er blot et genoptryk af 2012 udgaven.

20

(14 svar, postet i Seriemarkedet)

https://coa.inducks.org/s.php?c=W+US+++26-01 er i nr 4-5-6 fra 1988 af andres ønd. Jeg lægger dem fra til dig

21

(14 svar, postet i Seriemarkedet)

Steffen, det er det islandske AA, Andres Ønd stavet med o med prikker over. De er fra 87 og deromkring og meget pæne.

Superbrugere af coa.inducks.org er der en nem måde at finde ud af om denne historie, med 2016-udgaven af vestforbrændingens hæfte er den mest udgivne historie af Freddy på dansk?
https://coa.inducks.org/s.php?c=H+99157

23

(14 svar, postet i Seriemarkedet)

MikroMidas skrev:

Hei AC.
Hvis du kommer over nummer 2, så er jeg veldig interessert, eneste jeg mangler.

Fint iniativ dette.

Mener du nr. 2 i deres egen nummerering? For så må jeg skuffe med at nr. 5 (44) fra 1987 er det ældste jeg har her. Hvis det derimod er 16. nr (2) fra 1988, så har du bingo - det er sidste nummer i stakken og med en glad Anders fra sidste rude i Barks Voodoo-Hoodoo bagpå - replikken var "I'll take vanilla"

Hvad er din mail - send evt. en mail på acs krølle-alfa ddfr punktum dk

24

(14 svar, postet i Seriemarkedet)

Benadikt, er det nr 14/(53) du har i forvejen med Barks?

Jeg kan rapportere at det er superpæne blade, som taget lige ud af trykpressen. De 5-6 blade vi købte sidst havde ligget et andet sted og nogle af dem var grimme og havde været fugtige. Dem jeg har hentet nu er virkelig fine - og der er også nogle islandske dubletter. Sælger har simpelthen arbejdet på det trykkeri der fik opgaven med at lave disse små oplag, og tog så lidt blade fra til sig selv. Med andre ord er der altså tale om det tætteste vi kommer på donaldistiske hælervarer

Mail fundet og vestforbrændingen kontaktet - Sigvald og jeg kigger forbi deres reception på fredag, før vi tager videre til sommermødet.