51

(2 svar, postet i Donaldisme)

Vi diskuterede for nyligt emnet slabbing, altså indkapsling af sjældne blade i plastic, efter vurdering af CGC. - Er der nogle af jer der har sådan et blad i boks og vil sende mig et billede af det?

23. marts er jeg vært for et vurderingsarrangement på "mit" bibliotek - https://svendborgbibliotek.dk/events/anders-and-vaerd - og kunne godt tænke mig at inddrage dette aspekt af samlermanien.

https://coa.inducks.org/publication.php?c=us/CBDL

dollerup, det er rigtigt nok, men jeg har kun en gang fundet indlæg i de indbundne bøger - dem tog man sandsynligvis ud før man fik indbundet - ellers er selve indbindingsprocessen temmelig besværlig.

Jeg ville sige i omegnen af 20 kroner - men andre må lige rette mig hvis jeg er helt galt på den. Vi skal nok længere tilbage, til 60'erne, før fx julekalendre virkelig bonner ud - for de er noget af det eftertragtede - forbundet med barndommens jul osv. - man skal aldrig undervurdere betydningen af nostalgi, og hvad det kan gøre for en pris - særligt hvis to pengestærke samlere begynder at overbyde hinanden smile

påske-pakken, hvis det altså er en særlig påskepose med skrift eller farve på posen eller blot posetoppen er nok mere værd end de andre, hvis du spørger en posenørd som mig. Siffs samling indeholder næppe noget så nyt at der er poser involveret - endsige mavebælter som de brugte i 1984-1985 wink (jeg driller dig bare lidt Siff)

Både ja og nej, Mads - Gottfredson-bøgerne er udkommet sådan bog, 1 - så bog 2 og boks med bog 1 og 2 - bog 3, så bog 4 og boks med bog 3 og 4. Barks-bøgerne derimod er kommet spredt - og så er der vist to sæt der er kommet i boks - jeg må indrømme at jeg har Barks nok gange til ikke både at købe dem enkeltvis og i bokse, så det har ikke generet voldsomt.
Med Gottfredson boksene venter jeg til boksen udkommen - køber ikke både og - det må jeg til gengæld indrømme at jeg gør med Don Rosa-bøgerne, der kan jeg saftsusme ikke vente... smile

Det er det nye amerikanske CBL fra fantagraphics - der er to bøger i den boks som også kan købes enkeltvis. 149 er billigt :-)

Jeg har jo selv årgangene fra 1949-1984 i indbundne bøger og det er ret forskelligt hvad jeg har givet for dem. Nogle af dem har jeg betalt 50 kr pr bind for - andre har jeg betalt 1000 for - (det siger sig selv at det var de nyere og de ældre, i den rækkefølge). - en rettesnor kan være at beskårne indbundne blade nok er ca 10 % det værd som de ville have været i samme stand uden beskæring eller indbinding.

Man skal jo både købe 365 dage med Mickey Mouse, den store Mickey og Minnie, den store Fedtmule, Den store Mickey Mouse, Walt Disney 100 år og nogle numre af Anders And & Co. og Anders And Ekstra for at have mange af de samme serier, og så er det jo ikke engang komplet - der er flere af de ting der er i de to søndagssidebøger fra "fanta" som ikke er udgivet på dansk.

Se oversigterne her:
https://coa.inducks.org/issue.php?c=us/FGLS++1
https://coa.inducks.org/issue.php?c=us/FGLS++2

Så længe jeg kun er hjemme ved mit billedarkiv hver anden weekend får jeg ikke sendt billeder videre til online-putning - beklager. Det står andre firt for at sende deres billeder fra møder til webmaster, men fra min side sker der ikke noget lige nu - sorry.

61

(6 svar, postet i Donaldisme)

Vil da lige minde om at jeg stadig kæber Anders Ands Bogklub-bøger - søger mange forskellige - disse numre kender jeg ikke titlerne på:  160, 170, 190, 193, 197,
Er der andre end Jan, Steffen og jeg der samler på disse? Har stadig listen som nævnt ovenfor hvis nogen kan bruge en til selv at lede ud fra.

Tak for rettelsen, Hans - men kender du til den skandinaviske union Peter nævner?

Jeg vil også gerne bestille et eksemplar :-)

Asger var med dengang, mener jeg - og Frank madsen og Freddy Milton - Carl Barks & Co. hed bladet der udkom i 25 numre indtil 2000 (Rappet er belvet omtalt som CB&Co.s arvtager hvilket jeg betragter som en ære).
Skandinavisk Donaldist Union mindes jeg at have læst nogle linjer om i DAFI-nyt - the pixilated artist - altså det blad fra Dansk Andelogisk Forsknings-Institut som Frank Madsen nærmest lavede på samlebånd en overgang i 1978-1979 (nogle af numrene havde kun en måned mellem sig). Men om det blev til mere kan jeg ikke se spor af. de nordiske donaldister mødtes da i alle fald - Freddy Milton, Göran Ribe, Pål Jensen og Jon Gisle og de der.

65

(1 svar, postet i DDF(R))

Vi har indslagene fra 2002-2006 samlet i arkivet - og også de fleste nyere samlet i arkivet - men det er ikke alle der kan eller må lægges op. ophavsret, du ved.

Kunne ikke lade være med lige at nævne snakken her for Don - også fordi mine venner Sigvald og Henning også har snakket om det oppe i Stavanger. Jeg kender jo godt Dons mening om det og tænker igen at man bør genløse "Bunden er nået".

Don skriver:
The comic dealer who bought my comics sold almost all of them, about 13,000, un”slabbed”… only in comic bags (the appropriate way to store old issues). At his request, I also designed a “Don Rosa Collection” Certificate to be inserted into each of those comic bags. But he then picked several hundred other comics that he… HE, not ME… had “slabbed”. I had NOTHING to do with that. That was his decision with his property. None of those slabbed comics include my “Certificate” endorsement, but there are now a few slabbed Rosa comics currently on sale WITH the “Certificate” inside the slab -– these obviously were slabbed by people who bought the Rosa-endorsed BAGGED-ONLY issues that the dealer sold.

I once created an entire Donald Duck story, “The Money Pit”, whose ENTIRE PURPOSE was to specifically ridicule “collectors” (actually non-fan investors) who slab comics. The story’s reference to coins was only symbolic. I actually see NOTHING WHATSOEVER wrong with “slabbing” 2-dimensional items like coins or stamps or baseball cards. They are thus protected but their original intrinsic value can still be appreciated 100%.
I have bought numerous “slabbed” old comics from dealers for my own collection, but I bust them ALL out of the stupid plastic blocks immediately and place them into the Mylar bags that protect them EQUALLY well… but do not show contempt for their contents like plastic slabs do. I can still look in all my comics whenever I wish.

“Slabbing” a comic (or book) is exactly like shooting an endangered  bald eagle or panda bear and having it stuffed and mounted. Like a “slabbed comic”, the bald eagle or panda is then no longer of any value for which its creator intended. It has been rendered into an inert DEAD thing which no one can ever again appreciate for its true qualities that made it so wonderful in the first place. It has been reduced to something to be bought and sold which is the only value an idiot like the comic-slabber can understand with his limited intellect.

Enhver Rosa-fan der har læst "Bunden er nået" ville kunne regne ud at hele det fænomen med plastic-æsker får Don til at lyse rødt.

Om de 400 hæfter han solgte (pensionsbidrag, kunne man kalde det) faktisk blev solgt i de ækle forseglede bokse kan vi jo spørge de danske samlere om - Laila, var din forseglet? Kan huske at du har en af de blå sedler der fulgte med alle de hæfter.

Ifm. messen var jeg i radioen - http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-e … !/00:28:15 - for at tale om Don Rosa osv. - hør det her.

Kan nogen hjælpe med en lovlig måde selv at gemme den udsendelse på? eller skal DDF(R) Arkiv simpelthen bare kontakte DR Arkiv?

Er interesseret! Og står på donaldist-standen meget af weekenden - spørg efter AC

Kunne ikke lige se om vi har skrevet det andre steder. I medlemmer har jo i alle fald fået besked på mail. Vi glæder os til en hyggelig messe, og jeg har bilen fyldt op med krus (50 kr stk) og Rosa-indeks-opdateringer - og nye infohæfter.

Læs mere på: http://art-bubble.dk/

En af mine gode kolleger efterlyser denne historie:

Historien tror jeg er bragt i et Anders And og Co omkring 1960 - plus/minus - og er som følger (igen: som jeg husker den):

Der er en eftersøgning i gang - om det er efter AA tør jeg ikke sige? Eftersøgningen foregår bl.a. med 2 blodhunde - hundeføreren/politimanden er i uniform med en af disse spejder-/rødjakke-hatte på hovedet (rund, bred skygge, høj puld med buler). Hundesnorene er fastgjort i hans bælte. Man ser ham i forgrunden. Han går på en bakke frem mod en skov. I baggrunden - oppe på bakken - ligger et hus, hvor AA forsøger at lokke blodhundene på vildspor ved køre t-bone-steaks/koteletter frem på én af disse tøjsnore, hvor man kan trække vasketøjet ud, efterhånden som man hænger det op.

Ja, det var dét. Ikke meget, men måske nogen kan huske den? - Tegner? - Pas! Det gik jeg ikke meget op i dén gang :-)

Har ved forskellige lejligheder søgt den i "Den store ...."-serien og i "Guldserien" - uden held - men min søgning har heller ikke været systematisk.

72

(8 svar, postet i Seriemarkedet)

Nu var det Raahauge der begyndte med at kalde art bubble for jyde pjat, så ville bare give igen. Men se hvor let det kan gå galt med det skriftlige og uden smileys.
Jeg opfatter art-bubble som en rigtig hyggelig og familievenlig festival - hvis det er jydeagtigt, at være hyggelig og familievenlig, så er det måske slet ikke så ringe endda? :-) smile

73

(8 svar, postet i Seriemarkedet)

Hva siger du, din københavnersnude?

Ville helt klart være køber til sådan en serie - fin tegnestil - en af dem jeg kan genkende :-)

Der står dog stadig 1-1994 øverst på begge blade - har andre af jer, de ark a4, for så er scans stadig meget velkomne - eller bedre billeder :-)