1

(5 svar, postet i Donaldisme)

Det blev til en halv times snak om Georg Gearløs: akademisk donaldisme, artsspørgsmålet, moraler og temaer i Gearløs-historierne og om hvordan Carl Barks vil mere end blot fortælle en god historie. Hele molevitten kan høres på http://www.radio24syv.dk/programmer/ak-24syv/

Gå ned til podcasts fra august og find "31/08 AK 24syv 31-08-2015 (1)" ca. 25 min. inde.

2

(5 svar, postet i Donaldisme)

Tak for foreslagene. Takket være cbarks.dk fandt jeg en masse gode eksempler. Interviewet er rykket til næste mandag, og det er fint, for så har jeg lidt tid til at tænke over det.

3

(5 svar, postet i Donaldisme)

Jeg er blevet kontaktet af en journalist på Radio 24 syv, der i sit kulturprogram AK24syv gerne vil lave et indslag om Georg Gearløs og Center for Gearløsforskning ved Sydnordisk Akademi for Donaldisme i form af et interview med mig, sandsynligvis på tirsdag.

Han har i programmet tidligere beskæftiget sig med robotter og hvorvidt de kan bidrage til kunst og kultur. Han vil gerne høre om fem-seks af Gearløs' mest mærkværdige opfindelser (især hvis de har noget med kunst og kultur at gøre, men det er ikke et krav).

Er det noget I gæve donaldister kan hjælpe mig med. I kan sikkert huske langt flere af Gearløs' opfindelser, end jeg kan på stående fod. Da det sendes på tirsdag er det en hastesag!

10 kr.

Det glæder mig, at du finder forordet interessant, Sigvald, også selvom det bare er en omskrevet version af nogle artikler, der kom i Rappet for nogle år siden. Så at jeg overhovedet fik penge for det (uanset kursen) er jo ren bonus, for arbejdet er jo udført for længe siden og ganske for sjov. Jo, jeg har også modtaget bogen, og jeg har heldigvis ikke hørt noget fra toldvæsnet. Men pakken så også meget anonym ud.

Angående dit indlæg i AOL, så ser jeg ikke nogen kritik af forordets kvalitet. Du fremhæver forordet som noget særligt, men det er jo sandsynligvis fordi du kender mig, men for de fleste læsere er det jo bare et forord som alle andre. Og det er det jo også, og dermed har Glomgold og MikroMidas jo helt ret. Det er bare nr. 119 i en lang række af forord.

6

(34 svar, postet i Donaldisme)

Hvis muligt vil jeg også gerne have et eksemplar.

7

(11 svar, postet i Seriemarkedet)

http://coa.inducks.org/issue.php?c=dk%2FAE1988-01

Du kan finde oplysninger om stort set alle Disney-udgivelser (inkl. billeder) her: http://coa.inducks.org/index.php

8

(24 svar, postet i DDF(R))

Til jer, der tog billeder under mødet: Vil I ikke sende de bedste til e-mail-adressen redaktion [snabela] ddfr [punktum] dk. Så kommer de måske i Rappet.

9

(24 svar, postet i DDF(R))

Tak for et godt møde!

10

(4 svar, postet i Seriemarkedet)

Når du nu har lagt den manglede side op her, Sigvald, så kan Legsjovt jo printe den ud og mangler den dermed ikke mere. Så det er jo glimrende smile Men hvis det nu er den danske udgave, høn savner i sin samling, så nytter den norske jo ikke meget.

11

(4 svar, postet i Seriemarkedet)

Hvis der ikke er nogen, der umiddelbart kan hjælpe, så send mig en mail d. 21. januar, for i den uge vil jeg have adgang til mine dubletter, og jeg er ret sikker på, at jeg har et ekstra "I drømmeland". Bladet er gratis, du skal bare betale portoen. Jeg ved ikke helt hvad du mener med originaltitel "The coin". Det er en anden Don Rosa-historie. "I drømmeland" hedder originalt "The dream of a lifetime". Hvis du ikke kender Inducks, så er det et glimrende redskab til at opstøve informationer om blade og historier: http://coa.inducks.org/index.php Hvis der er andre historier, du mangler, så sig lige til. Jeg har en del Don Rosa-dubletter.

12

(45 svar, postet i Seriemarkedet)

I kunne nu godt bilde mig ind, at det var originalt, især når det er så slidt. Jeg synes ikke det har genskin som kopien fra 1984 skulle have, men hvis I kyndige forummedlemmer siger, at det er en kopi, så har I nok ret.

Tak for tilbuddet, men jeg springer også over. Selvom det er nogle virkelig fede covers, som Thomas skriver!

14

(20 svar, postet i DDF(R))

sigvald skrev:
Solens Søn skrev:

De er pakket, og ifølge Laila regner hun med at tage på posthuset på onsdag.

Dere har fått med dere at Sagabok ikke lagt artikkelen ut på nettet enda? Ikke???

Sagabok sagde, at de ville gøre det i løbet af oktober. Du har selvfølgelig en pointe i, at vi først ville sende Rappet ud, når de havde lagt artiklen på nettet. Men på den anden side har de haft masser af tid til at gøre det, og i og med, at vi først sender Rappet ud nu godt inde i november (altså flere uger efter Sagabok sagde, de ville lægge artiklen på nettet), så synes jeg altså ikke at Rappets læsere skal holdes hen længere.

Som jeg ser det var aftalen mellem DDF(R) og Sagabok, at hvis Sagabok lægger artiklen ud i løbet af oktober, vil vi vente med at sende Rappet ud. Men at Sagabok er langsommere end forventet synes jeg ikke skal gå ud over Rappets læsere. Det tror jeg også Sagabok vil forstå. Men hvis de lægger artiklen på nettet nu, så kan de stadig nå at gøre det inden Rappet når ud til medlemmerne. Men det skulle nu undre mig meget, hvis det er et reelt problem, at Rappets læsere læser artiklen før den kommer på nettet. Det går jo ikke ud over nogen, så det er ikke noget problem.

15

(20 svar, postet i DDF(R))

De er pakket, og ifølge Laila regner hun med at tage på posthuset på onsdag.

16

(5 svar, postet i DDF(R))

Nu hvor Rappet 22 er lige på trapperne går undertegnede med et håb om at få Rappet 23 lavet, så det kan udkomme til februar. Det kræver jo, som altid, at redaktionen modtager noget stof, og det kræver jo, at redaktionen sætter en deadline. Hermed:

Deadline er mandag d. 6. januar 2014.

Der er kortere tid til end man tror, så send allerede i dag artikler, tegninger, billeder, anekdoter, læserbreve, spørgsmål mm. til

redaktion [snabel-a] ddfr [punktum] dk

mvh
Redaktøren

17

(20 svar, postet i DDF(R))

Nå ja, jeg havde nu håbet, at Rappet 22 var kommet ud til medlemmerne for længe siden, men sådan skulle det ikke gå. Men nu er det mig en glæde at annoncere, at Rappet 22 netop er sendt til trykkeriet. En af grundene til forsinkelsen er, at vi venter på, at det norske forlag Sagabok udgiver Sigvalds artikel på deres egen hjemmeside. Artiklen er nemlig skrevet for Sagabok, og vi må ikke sende bladet ud før Sagabok selv publicerer artiklen en gang i denne måned. Mens vi venter, kan I kigge lidt på forsiden, som jeg ellers aldrig viser til nogen før bladet er trykt. Bemærk, at forsiden er i lav opløsning, ellers måtte jeg ikke uploade billedet til serveren.

18

(39 svar, postet i Donaldisme)

http://tv2bornholm.dk/net-tv?area=progr … oID=160383

Rigtig godt indslag!

19

(39 svar, postet i Donaldisme)

Bornholmer-anden skrev:

Hvis artiklen kan vente til week-enden, så kommer den måske med.
Jeg tager direkte fra arbejde til Færøerne i dag og er først tilbage på min egen klippeø lørdag aften.

Jeg kan sagtens vente til weekenden.

20

(39 svar, postet i Donaldisme)

Bornholmer-anden skrev:

Da det "kun" er den første, der er i hus, vil jeg tillade mig at vente til jeg har hørt det sidste fra Guinness.
Håber der er forståelse for dette? ;-)

Jep  -- men jeg bliver nok nødt til at nævne det i lederen.

21

(39 svar, postet i Donaldisme)

Bornholmer-anden skrev:
Hans skrev:

Stort Tillykke! Det var dog fantastisk. Det må da nævnes i Rappet.  smile

Som det står i det første indlæg i denne tråd, så er hele forløbet op til godkendelsen beskrevet i Rappet, og mon ikke jeg kan lokket til at lave en føljeton i næste nummer, bl.a. med billeder af beviserne.

Lokke lokke -- hvis du får skrevet noget i en fart kan du godt nå at få det med til nr. 22. Så håber jeg på at få smækket det sidste samme og få sendt det i trykken snarligst.

22

(39 svar, postet i Donaldisme)

Tillykke!

23

(9 svar, postet i Donaldisme)

Treentre skrev:

At det skal finnes en slik valkyrie-hjelm med vinger i et museum på Bornholm har jeg liten tro på.

Du skal ikke være helt sikker, for hvis jeg ikke husker helt galt har jeg set den. Ja -- netop på et museum på Bornholm.

24

(3 svar, postet i Donaldisme)

Jeg kunne forestille mig, at det ikke er helt uproblematisk at gå med dem sådan som de rager ud.

sigvald skrev:
Makholm skrev:

I de fleste lande tror man at Mickey (og hele hans univers med Fedtmule og striks etc) bor i Mouseton og ikke Ducksburg

Det er ikke noe man tror - det er noe man VET! Don Rosa er f.eks. svært tydelig på dette. Det er dem som TROR at både endene og musene lever i Andeby som strengt tatt tar feil.

Ifølge en universel sandhed?