1

(1 svar, postet i Donaldisme)

Jeg er ved at læse Markløs af Malte Tellerup og undrede mig over denne passage, hvor jeget kigger i sine gamle Anders And-blade:

"I et af bladene ruller Joakim von And garnnøgler af guldtråd om kap med sine rivaler. De skal igen konkurrere om, hvem der er rigest, og de ruller guldgarnnøglet fra Andeby ned over Afrika for at se, hvem der har det største. Med en stump vinder Joakim, selvom Anderbilt har snydt, så det drev."

Det minder jo grangiveligt "Verdens næstrigeste and" ( https://inducks.org/story.php?c=W+US+++15-02 ), men her konkurrerer Joakim med Guldiver Flintesten, og garnet er ikke af guld, men af garn. Først tænkte jeg, at Malte Tellerup må huske forkert (eller at der måske er en kunstnerisk mening med den forkerte oplysning), men så kom jeg i tanke om de massevis af Anders And-historier, der ligner andre Anders And-historier næsten på en prik. Er der måske rent faktisk en historie derude med Anderbilt og garn af guld? Ved nogen her det mon?

Tusind tak for hjælpen - det vil jeg prøve smile

Jeg lagde mærke til, at det seneste nummer af Anders And Classic handler om italienske serieskabere. Næste nummer kommer ifølge reklamen på sidste side til at handle om argentinske serieskabere. Jeg har ikke fulgt så godt med i Anders And på det seneste, så mit spørgsmål er, om dette med at lave Anders And Classic baseret på nationalitet har stået på i længere tid? I så fald hvilke nationer? Og er der et sted, jeg kan få fat i de allerede udgivne eksemplarer? (Egmonts hjemmeside virker ikke til at hjælpe mig meget med disse spørgsmål)

Desværre ikke alligevel: https://www.facebook.com/egmontmedia/po … 4379597990

Det er en interessant tanke. Man kunne godt forestille sig en Joakim von And-historie, hvor han ser mulighederne i at lave en kreditkort med et lille gebyr, hver gang man bruger det: "De betaler mig penge - for at få lov til at bruge penge!" En sådan historie kunne ende med onkel Joakim, der får en rapport om, hvor mange milliarder rigere han er blevet på sine kreditkort, hvorefter han stiller sig ud på badebroen i pengetanken og ser ned i en dyb, tom betontank.
Dog er den slags lettere konservative (eller nok rettere nostalgiske) fortolkninger af Joakim von And nok mest noget, vi kender fra Don Rosa - der er sikkert mange af de nuværende forfattere/tegnere, der kan vise nogle mere progressive sider af Joakim, hvor et kontantløst samfund slet ikke behøver være et problem.

6

(2 svar, postet i Donaldisme)

Jeg synes at kunne huske en lignende historie (eller den samme?), hvor alle Bedstemor Ands venner giver hende et nyt komfur - men ingen af dem er så gode som det gamle. Jeg har dog ikke min jumbobogssamling ved hånden, og har ikke fundet noget på INDUCKS, så jeg kan ikke hjælpe med at finde den smile

Edit: Jeg tror, jeg har fundet den: http://coa.inducks.org/issue.php?c=dk/JB++264 - Jumbobog nr. 264, historien hedder Det Uforlignelige Gourmette III

benadikt skrev:
Asger And skrev:

Skægt, jeg synes jeg husker historien, men ikke som en Disney-serie, nærmere en fransk/belgisk. Kan huske replikken: "Deres næse... øh...Deres nåde", men ikke hvem der siger den.

Jeg husker også den sætning fra en tegneserie; men jeg kan heller ikke huske, hvilken tegneserie det var.

Det er fra Asterix og Kleopatra. Miraculix finder Kleopatras næse meget bedårende, så han kan ikke få tankerne fra den og kalder hende "Deres Næse".

8

(3 svar, postet i Donaldisme)

Hvis du med mammutbøger mener jumbotemabøger, så indeholder de næsten udelukkende genoptryk, dog med enkelte nye historier.

9

(3 svar, postet i Donaldisme)

Don Rosas superseriøse fremstillingen af nevøerne er hans varemærke. Alletydeligst er det i "En vild pjækkedag".

10

(10 svar, postet i Donaldisme)

Treentre skrev:
asterix d. 2. skrev:

Måske fra det menneskesyn, der repræsenteres i f.eks. "Jul i Pengeløs" og Tra-la-la-historien.

Så man må være sosialist hvis man skal ha slikt menneskesyn ...

Det siger jeg ikke, jeg siger bare, at man kan antage, at en person med et sådant menneskesyn er socialist. Jeg synes, Barks' historier peger i mange forskellige ideologiske retninger, og som med enhver god historie er det i sidste ende op til læseren at afgøre, hvad budskabet er.

11

(10 svar, postet i Donaldisme)

Hans skrev:

Tak, rp! - Det er en interessant artikel, synes jeg.

Fra artiklen:

"Carl Barks var begejstret for fortællinger med et politisk, men ikke entydigt ideologisk twist. Han blev kaldt socialist, fortæller Thomas Thorhauge, selv om Barks’ historier skiftevis forholdt sig positivt og negativt til tidens toneangivende ideologier."

- Det er første gang jeg har hørt nogen sige at folk kaldte Carl Barks for socialist!  Gad vide hvor Thorhauge har det fra?

Måske fra det menneskesyn, der repræsenteres i f.eks. "Jul i Pengeløs" og Tra-la-la-historien.

12

(6 svar, postet i Donaldisme)

Intet Disney her, men masser af tegneserier: Alan Moore's "The League of Extraordinary Gentlemen: Century" og "The Black Dossier", og Grant Morrisons "Batman: Arkham Asylum - A serious house on serious earth".

Det fanger Goscinny's ånd rigtig godt. Bedre end de album, Uderzo lavede alene.

Edit: Nu har jeg genlæst et par af de gamle, og man kan godt mærke forskel. Goscinnys historier havde flere handlingstråde og noget mere humor. - Da jeg læste Asterix og Pikterne havde jeg dog en fornemmelse af, at en del ordspil var gået tabt i oversættelsen.
Alligevel et godt og værdigt bud - jeg håber, de to nye fortsætter.

14

(28 svar, postet i Donaldisme)

Ved spørgsmål 3, svarer jeg C) Korte Barks-historier. Det kunne være fedt med AAE-blade med nogenlunde udelukkende Barks - lidt i retning af de gamle Bedste Historier Om Anders And.

15

(7 svar, postet i Læsernes egne tegneserier)

God og original historie, flotte tegninger big_smile

Makholm skrev:
asterix d. 2. skrev:

Er der ikke en Barks, hvor de hælder alle deres tokroner op i bunker, og så er der en enkelt til forskel - eller sådan noget? Kan det være det?

... er det ikke den hvor Flintesten pumper en ballon fuld af luft inde i midten af bunken? ...

Nåjo - jeg har nok blandet et par stykker sammen.

Er der ikke en Barks, hvor de hælder alle deres tokroner op i bunker, og så er der en enkelt til forskel - eller sådan noget? Kan det være det?

18

(11 svar, postet i Donaldisme)

Min mor og jeg har en stiltiende aftale: Hver gang der er en Carl Barks-historie i Anders And-bladet, lægger jeg det i al hemmelighed ind på hendes sengebord. Det har der været rig lejlighed til på det sidste på grund af de adskillige Barks-tillæg og endda en enkel Barks-historie i denne uges blad.
Derfor sad min mor denne morgen fordybet i Barks-tillægget om Anders And og Søslangen, da hun udbrød: "Jeg kan ikke forstå, at de jumbobogstegnere vil tegne sådan. Hvorfor kan de ikke bare tegne ligesom Barks?"
Og hermed er spørgsmålet sendt videre til jer: Hvorfor kan de ikke bare tegne som Barks?

19

(13 svar, postet i Donaldisme)

Man kunne forestille sig, at Jumbobog 350 har solgt godt, og at en ivrig redaktør har fået den ide, at det skyldes forsiden...

"and disputes with his publisher over compensation."
Hvad er det for noget? - Jeg havde kun hørt det med forværrelsen af synet...

Hvad angår om Carl Barks burde få den, så tror jeg ikke han hører ind under forfattere, som er blevet ignoreret...

21

(4 svar, postet i Donaldisme)

Teorien giver god mening i forhold til visse historier og absolut ingen mening i forhold til andre historier. Det er problemet med at analysere på karakterer med så ekstremt meget bagvedliggende materiale som Anders And - så må man vel vælge nogle bestemte udklip at fokusere på, og på dette punkt gør teorien det meget godt.

22

(2 svar, postet i Donaldisme)

Jeg selv vil ikke karakterisere mig som samler, nærmere energisk læser. Alligevel kan jeg nikke genkendende til beskrivelsen af, hvilken glæde et sjældent eller godt blad i samlingen kan indgyde, og hvor fantastisk det er at have en god tegneseriebutik eller antikvariat at komme.
Min bedste oplevelse som samler/læser har været at stifte bekendtskab med Don Rosas samlede værker gennem de fantastiske Hall Of Fame-bøger og besøge det hele igen i en anden indpakning gennem hans Pertwillaby Papers.

Så vidt jeg umiddelbart kan se, er det i samme serie som "Carl Barks - Lost in the Andes". Denne kan/kunne købes i Faraos Cigarer, så jeg antager, at det samme vil gælde "Christmas on bear mountain" smile

24

(6 svar, postet i Donaldisme)

Gælder dette blad så som et eller to blade for abonnenterne?

Med de kriterier er f.eks. Batman ingen superhelt, da han jo ikke har superkræfter... Men han er måske bare en maskeret hævner?