Plottet kan godt piftes lidt op, det er meget lige ud af landevejen. Måske skulle du gøre spøgelset lidt klodset, han må godt være ved at tabe sin forklædning et par gange eller sådan noget. Eller måske han skulle vågne til sidst og så ringer Nora Malkeko og siger "Husk du har lovet at hjælpe mig med rengøring af mit hus i eftermiddag!" - Så er der en lille pointe til sidst.
Så bliver det også lidt mere "Goofy'sk" med en knapt så happy ending. wink

"Tekst : Og sådan gik det hver dag, der var ingen kære mor på dette slot. Vel fedtmule ?
Fedtmule : Nej det kan man ikke påstå"
Det ovenfor er jeg helt vild med - den måde fedtmule kommunikerer med "fortælleren" minder mig sådan om de gamle Disney kortfilm - dem med Fedtmule der skal lære et eller andet (How to [swim, fish osv.]-serien). Dem hvor fotælleren i filmene siger et eller andet som Fedtmule så skal forsøge at gøre og hvor man får indtrykket af at Fedtmule kan høre hvad han siger. Der er et eller andet lidt sjovt ved når figurer sådan halvt ved at de er med i en tegnefilm eller -serie. Det løsner lidt op og giver en god humoristisk stemning.

soer5523 skrev:
KjartAn(d) F. Stolberg skrev:

Det fungerer sjældent godt med kun fire ruder pr. side. prøv med 6 eller 8

Jeg kan ikke tegne så småt. . . Og vi har ikke større end a4  neutral

Mange tegneserietegnere tegner også på A4 og tegner så kun en halv side på hvert ark. Sådan så en side er dannet af 2 liggende ark med ca. 4 ruder på hver.

VoBo skrev:
Solens Søn skrev:

Pssst, VoBo. Du ved godt, at myrer har 6 ben ligesom andre insekter?

Pssst, ja selvfølgelig, men det virker ikke så godt i en stribe. Det bliver let til noget rod. Men sig det ikke til andre, så kan det være de ikke opdager det!  wink

Når Pixar kan gøre det i "Græsrødderne", så kan du vel også! wink Jeg er vild med Hus-forbi-sneglen. Stakkels dyr!
(Og rigtig godt projekt i øvrigt, det med kæmpetegningen.)

Det håber jeg også... Og bare rolig, jeg er kommet et godt stykke videre efter den travle juletid. Jeg er heller ikke stolt af den lange ventetid, men hellere kvalitet over længere tid end 4 hurtigt nedkradsede sider, lavet på en dag. wink Det er svært at slutte en serie og den skal jo helst have et lille twist, så det ikke KUN er "Og så levede de lykkeligt..." (I kender resten!).

55

(39 svar, postet i Læsernes egne tegneserier)

AC skrev:

Det skal han vist spørges om - jeg mener at huske at Don fortæller at han bruger alle mulige forskellige tuscher, uni-ball osv.  osv., fordi han netop ikke kan bruge blækpenne med variation i bredden.

Du må meget gerne spørge hvis du stadig har kontakt med ham. Jeg så bare det billede i HOF hvor han netop bruger sådan en elastikpen med breddevariation, så jeg regnede med det var det han normalt brugte. Men han har sikkert mange forskellige værktøjer ved hånden.

56

(39 svar, postet i Læsernes egne tegneserier)

soer5523 skrev:

Er der nogen der ved, om man kan købe stadig kan købe gammeldags blækpinde ??

Til inkning big_smile

Hvis det er dem med træskaft og så sådan nogle spidser man sætter ude i enden af den, så kan de sagtens stadig fåes. Jeg var så heldig at få en af min farfar, som selv er tegner og havde en i overskud - men jeg ville have flere forskellige "spidser" til den med forskellig tykkelse. Så jeg var i en stor tegnebutik i Århus og de havde dem i STORE mængder! Men jeg kan afsløre at det tager lang tid at lære! Jeg bruger stadig alm. kaligrafi tusch-penne til rentegning af f.eks. tegneserier (Jeg er ikke sikker nok med de andre endnu - og man kan jo let spolere en hel side hvis det går galt wink ).
Men når det lykkes giver det et fantastisk resultat! Det kan jo ses på f.eks. Don Rosas tegninger. (Og han må være VIRKELIG prof til at bruge sådanne penne! Det kan ses på billedet i HOF DR2 side 11!)

57

(63 svar, postet i Læsernes egne tegneserier)

AC skrev:

Måske du evt. kan prøve at ændre synsvinklen - Hvis man som læser skal opdage stenen, ville det være en idé hvis den er særligt tydelig for os - større så at sige.. - ved ikke helt om du forstår?

Ja, man kunne muligvis gøre den tydeligere med et frøperspektiv. Så man har stenen mere i forgrunden og så kigger i en lidt skrå vinkel op på Anders. Er der forresten ikke en stribe med Anders eller Fedtmule der kører i en sneryder og rammer en brandhane? Det er jo et smart valg - ser man en brandhane er man sjældent i tvivl om hvad det er, men en sten kan jo have mange former og farver og ser ikke ud på en bestemt måde - den kan ligne flere forskellige ting. Så måske jeg skulle ha valgt en anden genstand af en art.

58

(63 svar, postet i Læsernes egne tegneserier)

Nej, det skulle forestille en sten som ligger i vejen under sneen (Som Anders ikke har set), men det blev ret utydeligt. Overvejede helt at droppe den.

59

(63 svar, postet i Læsernes egne tegneserier)

Lod mig lige inspirere af det hvide vejr:
http://fc04.deviantart.net/fs71/i/2010/007/b/8/White_Winter_by_DofWorks.jpg

soer5523 skrev:

Brokker ? Det er måske så meget sagt  smile

Jep - Den slags brok kaldes kritik og den er jeg skam glad for at få smile

61

(63 svar, postet i Læsernes egne tegneserier)

Gulda Glimmer skrev:

Dof er den nye Don Rosa, hvis han gider at indse det. Ellers ender det vel med at være ALLE de gode tegnere der er døde eller på pension, og ikke kun halvdelen...

Hehe, det må jeg da vist tage som lidt af et kompliment! wink

62

(36 svar, postet i Donaldisme)

Jeg bryder mig nu heller ikke om Mickey - han er blevet Andeby-universets svar på sådan en James Bond/Tintin-type der altid klarer ærterne og ikke har så meget uheld i hælene.
I de gode gamle kortfilm var han en glimrende figur, men han udviklede sig fra den anarkistiske lille spasmager til at være den gode, altid manerlige gentlemus. Og det var derfor han til sidst var nød til at bakkes op af Anders, Fedtmule og de andre bifigurer - fordi han simpelthen var for kedelig i sig selv! Og jeg tror det er den lidt kedelige mus vi ser i tegneserierne også.
Floyd G har dog valgt at bruge den gamle Mickeys udseende og det vinder hans serier en del ved (Set fra min side).
Men ellers er Mickey godt nok en triviel almindelig kedelig mus - han har hverken uheld, nærighed, held, klodsethed, opfinderhjerne, onde planer eller hvad det ellers er der gør de andre Andebyborgere så underholdende.

soer5523 skrev:

Hvornår kan vi forvente de næste sider Dof =? Jeg er ved at revne af spænding smile  big_smile

Ja, har godt nok lidt travlt lige nu her i juletiden, så I må vente lidt endnu. sad Havde også håbet at nå en advents-tegning for alle fire søndage, men den sidste når jeg ikke. Men kan da lige smide Advent 3 herind:

http://fc01.deviantart.net/fs70/i/2009/356/0/7/Advent_3_by_DofWorks.jpg
(Jeg har altid synes lucia-traditionen er noget underligt noget. Alle de små piger iføres brandfarlige kjoler og skal så gå rundt med levende lys i håret.) :S

2. Januar skulle jeg gerne have tid igen og skal nok komme videre med serien der. Præcis hvornår næste del er klar er desværre svært for mig at sige. Det skal jo også se ordentligt ud. Men de skal nok komme! Indtil da, hav en fortsat rigtig glædelig jul! smile

Korrekt, Moggie. Nogle gange må jeg selvfølgelig lappe huller med blyanten (Så farven ikk "flyder udenfor"). Næste gang jeg farvelægger en tegning kan jeg evt. filme det med sådan en screencatcher.

Jo, de er skam farvelagt i det ganske almindelige paint (Dog tegnet i hånden).  Til de steder hvor der skal være overgang mellem to farver (F.eks. himmel) laver jeg den ønskede farveovergang i powerpoint (Som en dias-baggrund) og Print-Scree'er den, så jeg kan sætte den ind i paint. Har endnu ikke rigtig haft brug for nogle funktioner som paint ikke har, men det er klart at der er flere muligheder i f.eks. photoshop. wink Jeg synes dog det virker meget fint med paint - dejlig simpelt program (Jeg er virkelig en torsk til photoshop!).

Du mener lidt ligesom Anders Ands matrostøj? smile

Den har i hvert fald fået fast vinter-tøj nu, nemlig ørevarmerne, det blå halstørklæde, vanterne og den stribede grantræs-sweater. Det er det samme tøj som den havde på på skihøne-billedet. (Bortset fra støvlerne, da den jo skulle bære ski).
Angående den markerede underkæbe er det bare som skyggeeffekt og ikke for at markere selve munden, altså der hvor næbet skiller. (Jeg forsøger at lave hønsene med helt anonymt næb, ingen åbne munde og ingen smil - det er sjovt at prøve at få udtrykket til at ligge i øjne og kropssprog i stedet.)

Takker for rosen! smile

Arbejder stadig på at få næste del af tegneserien færdiggjort, men her er lidt flere hønsetegninger:

http://fc03.deviantart.net/fs51/i/2009/316/c/7/Family_Visit_by_DofWorks.jpg
"Family Visit"
http://fc04.deviantart.net/fs51/i/2009/316/a/8/Sub_Chickens_by_DofWorks.jpg
"Sub Chickens"
http://fc08.deviantart.net/fs50/i/2009/316/6/5/Adopted_by_DofWorks.jpg
"Adopted"
http://fc08.deviantart.net/fs50/i/2009/329/a/8/Surreal_Art_by_DofWorks.jpg
"Surreal Art"
Chicken 1: "What the f*** is going on??"
Chicken 2: "I think we're in some kind of surreal art..."
http://fc03.deviantart.net/fs50/i/2009/333/8/b/Homie_Raiders_by_DofWorks.jpg
"Homie Raiders"

Og de to adventstegninger (Der kommer selvfølgelig to mere):
http://fc08.deviantart.net/fs51/i/2009/340/c/a/Advent_1_by_DofWorks.jpg
1. Søndag i Advent (Ups, fem fingre på venstre hånd!)
http://fc02.deviantart.net/fs50/i/2009/340/b/0/Advent_2_by_DofWorks.jpg
2. Søndag i Advent

Happy Halloween, folkens! smile

http://fc06.deviantart.com/fs51/i/2009/304/3/4/Haunted_House_by_DofWorks.jpg

Tak for rosen!
(Og undskyld den dumme fejl på side 39 -  der skal selvfølgelig stå "livet" og ikke "liver".)

Andreas von And skrev:

NB: HUSK at lave flere lange serier med pingvinerne og hønen. LOV OS at du gør det.

Hønen skal i hvert fald nok dukke op som bifigur igen, men kan ikke love at der kommer mere med pingvinerne - kan dog heller ikke udelukke det. Men jeg kan i hvert fald garantere at jeg laver flere serier i samme stil. Men først og fremmest skal denne afsluttes wink

6 nye sider klar:
http://farm4.static.flickr.com/3451/3953280728_4e5edbc9a7.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3454/3952505015_4e0e3c37ee.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2637/3953281450_4c7936a3d6.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2631/3953281706_8dffa7b856.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2559/3952515775_1f9c7a29fa.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2669/3953282482_c0925d3d9f.jpg

Moggie skrev:

Fede tegninger Dof, må jeg spørge hvilket program du bruger til at farvelægge og redigere din billeder i?

Ikke noget specielt fancy program - Bare Windows billedgalleri og paint!

HerErDitLivJoakim skrev:

KOm nu med næste del af 2100 smile Jeg kan overhovedet ikke vente dof wink

Ja, jeg er ked af det tager så lang tid, men husk: hastværk er lastværk wink Vi er ved at være ved slutningen, så det tager lidt længere tid for mig lige at få de løse ender sat sammen og køre serien imod den rette afslutning.
Jeg kan kun bryde ventetiden med lidt flere "pausehøns":

http://fc04.deviantart.com/fs46/i/2009/237/e/6/Winter_Chicken_by_DofWorks.jpg
http://fc09.deviantart.com/fs27/i/2009/240/f/e/Good_Night_by_DofWorks.jpg
http://fc00.deviantart.com/fs22/i/2009/252/c/9/Revenge_by_DofWorks.jpg
http://fc00.deviantart.com/fs24/i/2009/253/6/8/Cowboy_Chicken_by_DofWorks.jpg
Og ja, den nederste her ER inspireret af Don Rosas HEDL-kapitel, I kan selv gætte hvilket! wink

KABP skrev:

Jeg har lige et spørgsmål til din tegneserie Donald Dof.
Hvordan får du så god en streg? Stregen er meget tydelig.

Jeg tegner først op med blyant... Selvfølgelig... Og så bruger jeg sorte kaligrafi-tuscher i forskellige størrelser. Jeg har ingen scanner, så jeg affotograferer tegningerne i godt dagslys og god opløsning og redigerer så kontrast og lysstyrke på computeren til det ser ordentligt ud. Det er ikke altid så let, men når det lykkes er det også ret pænt at se på. Håber det var svar nok smile

Kan i øvrigt meddele at de næste 4 sider er tegnet, men at jeg vil have lavet en del flere før jeg smider dem herind, da det jo lige skal passe med et godt sted at stoppe.

Ja, blev jo student her før sommerferien og der skulle selvfølgelig laves en indbydelse til studenterfesten! Så jeg tænkte på hvad man kunne lave for at gøre lidt ekstra ud af den og valgte så at lave en lille tegneserie med Den Spedalske Høne, som forsøger at iføre sig en studenterhue. Så mens i fortsat venter på den næste del af År 2100 får i lige den her:

http://fc06.deviantart.com/fs46/i/2009/221/6/5/Leprosy_Chicken_Comic_by_DofWorks.jpg

Og lige en lille ekstra-tegning:
http://fc07.deviantart.com/fs48/i/2009/221/6/7/Jurassic_Chicken_by_DofWorks.jpg

Tak for anbefalingerne - dem vil jeg lige tjekke ud på et tidspunkt smile

soer5523 skrev:

Hvornår kan vi regne med den næste side smile

Jeg ved det ikke helt - er rigtig godt i gang med næst del og får hele tiden nye ideer som lige skal flettes ind. Så det er mest ideerne jeg har været på banen med, men er dog også i gang med at tegne den første af siderne. Der er ikke så forfærdelig langt igen før slutningen, så det er jo med at få det afrundet ordentligt smile
Er selv spændt på hvordan det hele kommer til at virke til sidst - Byggede jo handlingen op undervejs, så det er først nu har jeg har en helt klar ide om hvordan slutningen bliver. Så håber jeg bare den bliver god nok! :S