1

(49 svar, postet i DDF(R))

Jeg vil også meget gerne deltage i antikvitetsaktiviteterne lørdag formiddag!
Er det noget med, at vi bare mødes i forretningen et sted mellem 10 og 13? Har du en adresse, AC?

2

(11 svar, postet i Donaldisme)

Tak for historien, AC!
Det må være noget af en indrømmelse at komme med for dig... det er i hvert fald interessant at læse for os, der kender dig og dit forhold til Don Rosas person og værker (og som i tilgift var med i Bergen i sin tid)

Nu mangler jeg bare at høre, at Sigvald i virkeligheden slet ikke bryder sig om Don Rosa, men bruger al sin tid på at sidde og se The Three Caballeros på storskærm smile

3

(60 svar, postet i Donaldisme)

Jeg kan kun give Ole D. og Bornholmer-Anden 100% ret (og det var så én af de sætninger, jeg aldrig troede, jeg skulle se mig selv skrive!)

Jeg synes, det er en skam at viske blyantstregen ud... det giver - og det er bare min mening - en helt fantastisk ekstra dimension til tuschen, som ofte kan fremstå kedelig, hvis den står helt alene. Især i Don Rosas ret udynamiske streg - no offence!

Men derudover vil jeg bare sige, at det er nogle fantastisk flotte tegninger! Det er lækkert at se nogle Rosa-tegninger, som bærer mere præg af hurtige skitser (og det er så meget positivt ment!) end af gennemarbejdede illustrationer med detaljerede detaljer. De tegninger gemmer virkelig på en god historie - hver for sig og samlet.

Pas på dem! Og ja... lad være med at sælge dem...

... det sidste var bare noget, jeg skrev for sjov!

4

(14 svar, postet i DDF(R))

Må man (underforstået jeg, i hvert fald) tage vedhæng med?

5

(14 svar, postet i DDF(R))

Egentlig vil jeg helt vildt gerne, men jeg har en aftale, som endnu ikke ligger helt fast... er det muligt at springe til senere? Forudsat at der altså er de fem i første omgang.

6

(14 svar, postet i DDF(R))

Jeg kunne osse godt tænke mig lidt flere informationer om det. Hvad er det for noget fest? Det lyder lidt mystisk at sætte to kulturer sammen... nærmest som at sætte to forskellige hunderacer sammen og se, hvad der kommer ud af det. Er det et videnskabeligt eksperiment? Eller hvad er det for noget...

Det er en god mulighed for at få hilst på alle de dejlige donaldister... men kreditforeningsfolk... tja...

7

(39 svar, postet i DDF(R))

Bornholmer-anden skrev:

AC slipper for at tænke på genoptryk, og alle burde være glade og tilfredse.

Lige præcis den del tror jeg ikke på. Nu er andefans som os vel nærmest berygtet for at ville have så ægte og originale varer som overhovedet muligt, hvad enten det er kiksepakker, Jumbobøger eller noget helt tredje...

... jeg tror langt de fleste nye medlemmer helst vil have et trykt blad ind ad brevsprækken i stedet for at have en PDF-fil liggende på skrivebordet eller et hjemmeudskrevet og selvsammenfoldet eksemplar stående på reolen sammen med de flotte, nye blade.

Irving skrev:

Jeg tror ikke Storkrejler er en officiel grønspættetitel.

S.T.O.R.K.R.E.J.L.E.R.

Sælger af Tegneserier, Oldgamle Rustikke Kuriositeter og Ragelse til Enten Joviale Legekammerater Eller Rigmænd

- om ikke andet er den uofficiel...

9

(1037 svar, postet i Donaldisme)

Og så vil jeg bare lige i et indskudt indlæg gøre opmærksom på, at anmeldelsen af HOF18 ligger til fri afbenyttelse her på siden. Den er kommet lidt sent ud, men det skyldes primært, at jeg fik bogen meget sent. Nu er den der!

Værsgo'...

10

(12 svar, postet i Donaldisme)

Måske oven i købet dette hulemaleri:
http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/e … ll_img.stm

Der er i øvrigt en lille artikel her:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainmen … 481749.stm

11

(181 svar, postet i Læsernes egne tegneserier)

Jeg synes da, én af jer skulle starte en tråd på skrivebordsskuffen... det er jo helt ideelt at få alle de tegninger derind!

12

(98 svar, postet i DDF(R))

Nu er det ikke fordi, det ligner mig at blande mig i seriøse diskussioner... men jeg tror lige, jeg vil prøve.

Der er så mange elementer i denne tråd, og nogle af dem, synes jeg er ret latterlige, mens andre er blevet diskutteret til hudløshed, og jeg ville blot samtykke med dem, der godt kan lide forsiden... og så kan jeg lige så godt tie.

For jeg kan rigtig godt lide forsiden!

Selvfølgelig skal der ikke stemmes... det må da osse godt være lidt spændende, hvilken forside der kommer på et nyt nummer af Rappet. En afstemning kunne man eventuelt lave som stunt i forbindelse med et enkelt blad, men sgu ikke hver gang. Det venter vi med, til der ikke er nogle, der gider læse bladet længere.

Og selvfølgelig skal der ikke altid være ænder... for bladet handler jo om så meget andet end lige Anders And. Donaldisme handler om så meget andet. Seriøs donaldisme, i hvert fald. De tre bifigurer stiller en masse gode spørgsmål og efterlader en provokerende suspense hos beskueren... se bare en diskussion vi allerede har fået i gang. Der kommer masser af fremtidige numre af Rappet, og mon ikke osse, der kommer et enkelt eller to med ænder på... hvis det giver mening... men ellers kan vi sgu se ænder i AA&Co. eller Jumbobøgerne.
Rappet handler om andet end Anders And og gudskelov for det... vi ved jo allesammen alt om den and... lad os få noget mere interessant baggrundsmateriale... nogle historier, der fortæller om folkene bag, hvad de har lavet, hvorfor, hvornår... og bifigurer og blæver og bøvl og... ja... lad os få! Som vi gør.
Så vidt jeg ved, var der da osse flere forsider af Carl Barls & Co., hvor forsiden ikke havde noget direkte med ænder at gøre.

Overskriften ser sgu osse godt ud. Farven passer til denne forside, og mon ikke osse den bliver blå på et senere nummer, hvis det passer til netop den forsideillustration. Så vidt jeg kan se, har Ole - i stedet for at lave en blå toning fra lys til mørk - leget med nuancerne i den gule/orange farve, så det giver meget mere mening end det gjorde tidligere... det er sgu da positivt ad H til.
Og centrering... YES! Det ser lige 50% mere professionelt ud.

Jeg glæder mig til at holde det i hånden!

13

(45 svar, postet i Donaldisme)

Solens Søn skrev:
Arpin Lusene skrev:

For at råde bod på en masse indlæg, så var det auktionen der blev linket til, jeg kommenterede. Det var Walt Disneys autograf hvor jeg havde min tvivl om den ægtbarhed. Barks-autografen (men det er vel nærmere en underskrift) på ægthedbeviset er naturligvis ægte, eller ville der jo kke være nogen idé i det.

Sådan! Så fik vi det på plads.

Og så bare for lige at få det sidste ord:)

Det kan jo i princippet være ligegyldigt, om de er Barks eller Walt, der skriver underskrifter til titusindvis af fans... jeg vil stadig mene, de er tidsspilde.

Og at der kun er 100 Barks Treasury... hvad så med de 1800 CBSV, og de mange enkelthæfter og ekstraalbum og... og... og... der er altid lige en anelse mere.

Lidt ligesom når der kommer gæster i kaffepausen på mit arbejde (restaurant Thors Mølle) og spørger, om de ikke bare kan få en kop kaffe... bare kaffe... og kage... to forskellige slags... og... og...

14

(35 svar, postet i Donaldisme)

Solens Søn skrev:

Mon det tiltrækker læsere, om en eller anden Disney-dvd mangler en eller anden propaganda-film fra 40-erne, som den almindelige borger ikke engang kender til? wink

Som sådan er denne sag kun interessant for Disney-fans og andre købere af boksen, men generelt er det jo forfærdeligt, hvis film og andre medier skal til at være censurerede på den måde. Det er jo pis'vigtigt at se disse film, så man kan sætte dem ind i krigens kontekst.
Det er ikke særligt lang tid jeg læste, at briterne var begyndt at klippe scener med rygning ud af Tom & Jerry-filmene... det er jo forfærdeligt. Sådan må vi simpelthen ikke blive. Aldrig!

Rygning er skidt... men fandeme hellere cerut end censur!

Lad bare Seidenfaden og Vinterberg grave dybere i den sag.

15

(45 svar, postet i Donaldisme)

Solens Søn skrev:

Det er da tåbeligt at få andre til at skrive sine autografer!

Så afgjort!

Men jeg vil nu osse give Lusene ret, når han skriver, at Barks brugte tiden på sit arbejde i stedet for at misbruge ressourcerne på autografer.
Underskrifter er sjove, men det er jo nu engang bare nogle blyantstreger og ikke direkte kunst - i modsætning til serierne som sådan.

Forestil Jer, hvor mange autografer en mand som Barks kunne have skrevet... eller Walt Disney... bare for at blive i universet.

16

(35 svar, postet i Donaldisme)

Nu er jeg ikke helt sikker... men er Der Fuehrer's Face en film, som går ind under kategorien Donald Duck-cartoon eller er den en wartime-cartoon eller måske én af de mange krigs- og efterkrigsfilm udenfor kategori. I første fald skulle den naturligvis have været med, men i andet fald kunne der argumenteres imod at have den med i boksen.
Medmindre selvfølgelig at boksen derudover er 100% magen til den amerikanske udgave... hvilket jeg heller ikke er helt klar over, om den er.

17

(59 svar, postet i Donaldisme)

For sevan, Berti! Du er næsten lige så stor som David Owe og Erik Peidersen!

18

(25 svar, postet i Donaldisme)

jose carioca skrev:

Men intet ondt om Vicars (og assistenters) arbejde. De arbejder hårdt og producerer en masse pæne tegneserier, selvom nogle få har præg af deres stramme deadlines.

Jeg har skrevet det før, men jeg skriver det igen; Jeg er på ingen måde imponeret over Vicar-historierne længere. Manuskripterne er skrækkelige, det kan vi godt blive enige om. Det er altid noget med et nyt job eller en ny sportsgren, som enten driver Anders til et fremmed land eller ender i et bankrøveri med politiet lige i hælene.

Tegningerne bærer, som du så rigtigt skriver, José, præg af stramme deadlines... og rystende hænder og trivielle arbejdsgange og... alt muligt andet forfærdeligt, som jeg ikke vil nævne her. De er vinde og skæve, og er altså på ingen måde, hvad de har været. For for hævlan i dælan hvor har de været gode... blandt de bedste! Vicars serier var nærmest perfekte i 80'erne og 90'erne... men igennem de seneste år har de ikke været noget at råbe særligt højt hurra for.

Synes jeg.

Næ, lad os få Ferioli på banen! Han kan også skrive sit eget materiale.

... og hvad ville en pris eventuelt være?

20

(9 svar, postet i Donaldisme)

sigvald skrev:
AC skrev:

Har heller aldrig helt forstået den henvisning. Sigvald - har du en plausibelt forklaring?

Nei, men kanksje Harry Fluks eller Don Rosa vet noe mer?

Det vil jeg da næsen håbe, han gør, Sigvald... men det kunne da osse være lidt sjovt at finde frem til det selv smile

Hvordan lyder replikken på originalsproget?

21

(51 svar, postet i DDF(R))

Altså... for nu lige at komme ind over diskussionen, så er både billede og ord jo vanvittigt magtfulde. Det er helt klart for enhver, at Don Rosa har tegnet Anders And, Højben og alle de andre, der er i med i serien - men det faktum, at han ikke skriver deres navne nogle steder og ikke lader dem optræde i deres vanlige tøj (for det gør han da ikke, vel?), det beskytter ham på sin vis.

Det ville have været lidt det samme, hvis man ikke havde sat nan på Muhammed-tegningerne, men bare lavet dem - tekstløse. Enhver villekunnese, at det var Islam-profeten, men Jyllands-Posten ville ikke kunne klandres... nær så meget... fordet.

Jo mere ukonkret man er i det man siger, jo mere kan man undskylde sine handlinger med... sådan ser jeg det lidt.

22

(51 svar, postet i Donaldisme)

JAlbertsen skrev:

Det er interessant så mange lighedspunkter der er mellem alle historierne! Facinationen starter tydeligvis i børneårene, og for nogle holder den ved! Gad vide om alle de børn der melder sig ind i foreningen kan bibeholde interessen, eller det aftager med tiden...

Jeg tror ikke, de unge bliver mindre tilbøjelige til at miste interessen, hvis de kommer ordentligt med i et fællesskab som DDF(R) - såfremt de da bryder sig om fællesskabet. Manger mister vel interessen i en alder, hvor ens venner og klassekammerater ikke lige synes, det er det fedeste at samle på ænder... senere, når man har fundet sig lidt mere til rette, kan man måske så godt regne ud, at man egentlig selv bestemmer, hvad man vil interessere sig for. At der er akkurat lige så meget kunst - hvis ikke meget mere - i en Jumbobog som på MTV eller The Voice.

23

(51 svar, postet i Donaldisme)

Hans skrev:

Interessant historie, seba! Sjovt, som det tit er tilfældigheder som afgør hvilke interesser man får! Havde du fået et blad med Batman og fundet et med Superman i Frankrig, var du måske blevet fan af superhelte! smile

Kære Hans... nu er der jo ikke no such thing as SuperLand eller BatLand, vel smile

Tak for historien, seba1947... jeg synes, den var skæg at læse, for den viser ret godt, hvor lang en proces det egentlig er at blive en samler - i den forstand, som man selv opfatter det. Jeg kan godt lide, at først kalder dig samler fra februar i år... og at du så har gået småsamlet lidt en tre-fire år forinden:) Dejligt med noget ungt blod... og lækkert, at du turde lægge ud i det nye forum!

Jeg glæder mig til at møde dig til et fremtidigt møde.

24

(51 svar, postet i DDF(R))

Nu vil jeg da lige nævne det ene af de tre nye fora her på hjemmesiden; Skrivebordsskuffen. Her kan I jo lægge manusskripter ind eller tegninger, som andre kan diskutere og eventuelt arbejde videre på. Det ville da være et ret godt sted at starte!

25

(18 svar, postet i Donaldisme)

seba1947 skrev:

Rimelig startede i februar.

Det kunne da være interessant at høre lidt om, hvor gammel du er, hvorfor du er begyndt at samle, hvad du samler på og så videre. Kunne du ikke have lyst til at skrive en lille introduktion til dig selv og lægge ind under anekdoter? Det kunne jeg i hvert fald godt tænke mig at læse!