1

(16 svar, postet i Seriemarkedet)

Det ser nu ikke ud som om der er den vilde rift om dem alligevel hmm

Jeg tænkte på, hvorfor er det at Guldbog nr. 4 siges at være den "mest sjældne", "mest værdifulde" osv.? Kom den i et mindre oplag end de øvrige, er historierne "bedre", eller hvordan? PT er der en Guldbog 4 til salg på QXL til "Køb nu"-prisen 1450,-. Det synes jeg er en del, selvom bogen er i folie. Min egen 4'er slap jeg en plov for, og det synes jeg var rigeligt, selvom bogen er virkelig flot.

Og følgespørgsmålet - kan Guldbøgernes værdi "rangordnes" på en måde, eks. nr. 4 er mest værd/mest sjælden, derefter nr. 2, så nr. 1 osv?

Og slutteligt det klassiske spørgsmål - Jeg mangler Guldbøgerne 1, 2, 6 og 10. I hvilket prisleje bør disse findes? Jeg synes de svinger meget, og er klar over at det bl.a. skyldes den varierende stand af de enkelte eksemplarer, men lad os sige et pænt eksemplar, uden tegninger, æselører og brændmærker, og s'føli med hel ryg. Stødte hjørner kan jeg leve med, hvis det ikke er helt graverende. Folien er underordnet, jeg er typen der vil læse i min samling tongue Og om det er nummer eller årstal på ryggen går jeg heller ikke så vildt op i.

Min egen erfaring siger mig noget a la:
Nr. 1 - 500-800kr
Nr. 2 - 500-800kr
Nr. 6 - 500-600kr
Nr. 10 - 200-400kr

Er det helt i skoven?

"Brændt bog skyr... ejere?"

KjartAn(d) F. Stolberg skrev:
asterix skrev:
AC skrev:

Kan du ikke nævne nogen eksempler på hvilke jumbo-tegnere du kan lide? smile

Cavazzano og Scarpa - i lighed med Massimo de Vita og Bottaro står for mig som de store mestre fra den italienske skole. Hvis de ikke tiltaler, bør du måske blot lægge jumboerne til side og glæde dig over at disse tegnere ikke medvirker særligt meget i ugebladet?

altså, jeg har altid samlet på jumbobøger. næsten siden jeg blev født smile (selvfølgelig er det en overdrivelse, men du forstår mig nok godt). derfor ville jeg ikek kunne lægge dem på hylden. slet ikke perioden fra ca. 200-300. dem har jeg rigtig mamge af. der er de bedste historier, og de samme historier gentager sig ikke. jeg er faktisk stødt på den samme historie i to jumbobøger - fuldstændig den samme! dog ikke samme tegner. nåmen i den overgang skete sådan noget ikke, og det meste var tegnet godt. det lagde jeg dog ikek mærke til dengang jeg fik dem smile

så at lægge jumbobøgerne på hylden er en grov synd for mig.

mine yndlingstenere er Flemming Andersen, Bancells og fecchi. desuden er der mange der ikk etegner så tit, som også falder i min smag. men sjovt nok gør carl barks ikke, så det er nok bare mig der er noget galt med, når jeg heller ikke kan lide scarpa?

en hver donaldist vil før eller siden gå imod de andre. F.eks. synes jeg at Flemming andersen tegner for kantet og i for hurtigt tempo. Jeg Synes faktisk at han er en skam for danskerne, der plejer at være meget gode.

Hehe, og sådan er smag og behag heldigvis så forskellig; Flemming A er en af mine absolutte favoritter, og jeg har taget mig selv i flere gange at fnise højlydt i bussen over hans overdrevent tydelige følelsesudbrud hos Anders. Tydeliggørelsen af Overraskelse, Forelskelse, Fornærmelse, Skuffelse og specielt Raseri, er blot nogle af de sindstilstande jeg synes Flemming A formår at karikere med en uhyrlig morsom streg (dog er de dæmpet lidt i TOT-historierne i forhold til så mange andre historier?). Jeg synes at Flemming A benytter sig meget af at der er tale om en tegneserie, og personklientellet i et sådant kan antage mere... "spændende"... fysiske former, alt afhængig af situation og sindstilstand.

Jeg tillader mig at losse lidt liv i en gammel tråd - blot for at høre, om det er endegyldigt sikkert, at der kun kom det ene eksemplar af FDT? Så vidt jeg har luret kom der aldrig en 2'er, og det er vel lidt søgt med en serie der udkommer med 2-3 års mellemrum? Eller sidder nogen med en større viden end mig om dette?

Spørgsmålet er vel også, om der er "lovet mere end der kunne holdes", jeg mener, uanfægtet god/ond tro, så bør man vel som sælger have luret varen igennem, hvis man skriver at den er som ny. Alternativt må man skrive noget a la "Fremstår flot udaftil. Indhold ukendt, da jeg ikke har åbnet bogen".

Men igen, så kan man også forsvare sælger på samme måde - nemlig når han skriver at han IKKE har læst bogen, så har han på sin vis "garderet sig" mod ting som f. eks. brændemærket der ikke kan ses udefra, da man som køber så skulle tænke "aha, ulæst, så BØR den være intakt indvendig - men ingen ved det". Selvom det er søgt.

Skal man gå helt i yderposition med den efterhånden gennempumpede flue, så er ordlyden jo en vurderingssag; sælger skriver jo ikke AT bogen fremstår som ny, men HVAD HAN ville sige er "som ny", og hans opfattelse af "som ny" kan jo være en anden end f.eks. min. Men igen, den er også søgt, og læner sig op af bevidst snyd.

Anyways, håber du får dine penge retur. (Og derudover undskyld at jeg blander mig i en debat hvor mit fornuftigste synspunkt er baseret på "jeg synes..." - har haft Erhversret engang, men kan intet huske...)

Hans skrev:
Zulu skrev:
Bornholmer-anden skrev:

Er der måske lidt rabat på portoen, da den jo godt kan være lidt pebret nu om dage?
At sende 1x3 er måske billigere end at sende 3x1. I hvert fald for afsenderen.
Jeg har ikke set tilbuddet, så jeg ved ikke om porto er inklusive?

Porto skal betales for sig, men bestiller man pakketilbudet er portoen ikke mindre end hvis man køber de 3 enkeltvis - sålænge de sendes samlet.

Det ville da være underligt hvis de tog i betragtning at kunden ville spare lidt på portoen og derfor lagde nogle få kroner på prisen...

?

Portoen er da den samme, om man køber pakketilbudet eller bøgerne enkeltvis i ét hug. Portoen bliver kun mere, hvis man køber bøgerne enkeltvis, og ligeledes får dem tilsendt enketvis, dvs over flere handler. Men hvis man alligevel var interesseret i alle tre samtidig, som i pakketilbudet, så vil det stadig være billigere at købe dem enkeltvis - i samme handel.

http://www.qxl.dk/accdb/viewitem.asp?Au … ;PageNum=1

Den anden hardcover temabog, "Hemmelig Agent", nåede ikke helt de samme højder wink

Bornholmer-anden skrev:

Er der måske lidt rabat på portoen, da den jo godt kan være lidt pebret nu om dage?
At sende 1x3 er måske billigere end at sende 3x1. I hvert fald for afsenderen.
Jeg har ikke set tilbuddet, så jeg ved ikke om porto er inklusive?

Porto skal betales for sig, men bestiller man pakketilbudet er portoen ikke mindre end hvis man køber de 3 enkeltvis - sålænge de sendes samlet.

10

(13 svar, postet i Seriemarkedet)

Well, den slags "tilbud" må de godt holde i Andeby, hehe.

@J.V.And - yep, har skam fanget at 2'eren er med. Men enhedsprisen er jo - som nævnt et par gange - 199,- og dermed intet at spare, tværtimod?

Det jeg er mest spændt på er, om de rent faktisk laver et tilbud, hvis de bliver gjort opmærksom på fejlen. For jeg går ud fra det er en fejl. Eller i bedste fald et tilbud med manglende information. Eller om de blot tager deres "tilbud" af plakaten.

11

(13 svar, postet i Seriemarkedet)

@AC: Well, på siden står Don Rosa 1 og 2 til hver at koste 199,-, og på næste side står Don Rosa 3 til at koste - det samme... Om det så har noget med udgaver, oplag, ekstra-materiale, medfølgende sukker eller hvad dævlen, det skal jeg ikke gøre mig klog på tongue

@Berti: Hæhæhæ, din bandit! Men igen, det viser meget godt fordelen i at "råbe op" big_smile

Sad lige og lurede HoF-bøgerne på Serieshoppen, og studsede lidt over deres Don Rosa 1-3 PAKKETILBUD! (Pris 599,-).
Bøgerne koster så 199,- enkeltvis på selvsamme side roll
Så pakketilbudet består i at skænke en daler til Serieshoppen, eller har jeg misset noget? Hvis det vitterligt forholder sig sådan, så kunne en venlig sjæl med relation til Egmont måske gøre opmærksom på dette - for det kan da ikke være rigtigt at man skal betale ekstra for at købe bøgerne samlet smile

Tjek:
http://www.serieshoppen.dk/default.asp? … 9&pg=1

13

(83 svar, postet i Donaldisme)

Jeg synes ideen med en TOT-Temabog er god - bedre end en TOT-HoF. Eneste prob' kunne dog være, at alle 10 TOT-historier allerede er udgivet i Jumbobøgerne, og en evt. TOT-Temabog så ikke ville have nye historier, kun genoptryk. Så det kunne måske komme til at virke som om forlaget prøvede at vride ekstra penge ud af allerede udgivne historier.

Hvis der alligevel kom en TOT-Temabog, så var jeg klart en køber - kan jo ikke have huller i samlingen, og en "samlet" TOT-serie ville da have min interesse tongue

Hans skrev:
AC skrev:

Jeg synes også det er for meget - men det må jo være efterspørgslen og udbudet der gør det.

Det tror jeg ikke i dette her tilfælde. Der er jo rigtigt mange eksemplarer i omløb. Så mange at diverse forretninger satte prisen ned bare for at komme af med dem. Jeg tror snarere at køberen ikke har vidst bedre!

Var det en "Køb Nu" pris han hoppede på? For de er ind imellem vildt oppustede. Jeg har nemlig svært ved at tro at det var en auktion med en rimelig startpris som han vandt...

"Køb nu" var sat til 550,-. Der var en del der bød (vist 10-14 stykker?), og den endte så på 350,-.

Jeg tror bogen blev solgt på god gammeldaws kræmmermanér; ved med versaler at beskrive den som SJÆLDEN HARDCOVER, samt i beskrivelsen at lægge vægt på at der kun er udgivet ganske få eksemplarer af dette test-format, og dette så var et meget flot eksemplar af den ene af de kun 2 temabøger, der var blevet udsat for formatet.

Jeg har i hvert fald svært ved at se en bog som denne flyve op i 350,- hvis der ikke var en beskrivelse af dén kaliber med wink

Bornholmer-anden skrev:

Da de 2 tema-jumbobøger kom i Danmark i både paperback og hardcover var prisen da den samme, hvis ikke jeg husker helt forkert.

Bare til info så gik Hardcover-udgaven af "Sværd & Sandaler" til 350kr. på QXL for nylig. Hvilket jeg synes var lidt vildt - men det er måske bare mig der synes det er for meget?

Blev der solgt noget?