Tråd: Adfærd på debatforummet

Bestyrelsen i DDF(R) og webkomiteen bag ddfr.dk har udarbejdet en vejledning for hvordan man opfører sig på foreningens debatforum. Som bruger bedes du have disse enkle forslag in mente når du skriver debatindlæg.


TÆNK FØR DU SKRIVER:

* Kvalitet frem for kvantitet. Det handler ikke om at skrive flest indlæg, men at bidrage med en nyhed, et indspark i en debat, et godt tip, eller noget andet relevant. Indlæg der alene består af smileys, ordet 'hehe' eller lignende er uønskede.

* Indlæg hvis hovedformål er at reklamere for andre sider uden at lægge op til debat frabedes.

* Er det relevant for flertallet af ddfr.dks brugere at læse om hamstere, ipods eller brun sovs, eller kunne der være et bedre sted at diskutere det?

* Kunne sager om forsendelser, betaling, telefonnumre osv. mon ikke klares lige så godt ved hjælp af email?

* Start ikke flamewars, og pust ikke til ilden, hvis en anden prøver at starte en. Vi har alle forskellige præferencer, og synes om forskellige serieskabere osv. Argumentèr for din sag, hvis du vil sige din mening om en serieskaber. Indlæg som "XX er dum og kan ikke tegne" er uønskede.

* Tal pænt. Tiltal andre, som du gerne selv vil tiltales. Vi ønsker diskussioner, ikke tilsvininger.

*Lad være med at skælde ud over stavefejl. Ikke alle er lige skrappe til at stave. Folk forstår som regel hvad der menes alligevel. Omvendt er det også en god ide at bruge  'gennemse'-knappen, for at finde de mest meningsforstyrrende fejl, inden du sender dit indlæg af sted.

* Læs, før du spørger; mange gange er det de samme spørgsmål, som bliver gentaget gang på gang. Måske er dit spørgsmål allerede besvaret på side 1 i tråden. Forummet har en søgefunktion.

Tilsidesættelse af reglerne medfører sletning af indlæg.