Tråd: De mest trykte historier i verden

Har i nogensinde taget et kig på COAs statistikside? Her præsenteres alskens tænkelig statistik over Inducks-databasen, fx en liste over de historier, der er trykt flest gange. Gæt hvem der fører? Det gør Carl Barks såmænd, og det med kollosal margin! Ifølge listen skal vi helt ned på en 44. plads, før vi støder på den første historie, som Barks ikke har haft en hånd med i. Den anden ikke-Barks historie er helt nede på en 129. plads. Og derefter er der stadig langt mellem ikke-Barks historierne.

Den historie, der er trykt flest gange er i øvrigt Anders And på Grønland med 92 gange. Andenpladsen er De firkantede æg fra Peru, som vi jo lige har fået genoptrykt her til lands, og tredjepladsen går til Anders And som brandmand, som vist anses for at være en af de historier, der er trykt flest gange i Danmark.

Mht. listen på COA tages der dog nok forbehold for, at der er mange udgivelser fra enkelte lande, der ikke er indekseret, men det er da sjovt at se alligevel. smile

There is the theory of the mobius, a twist in the fabric of space where time becomes a loop.

Sv: De mest trykte historier i verden

Spændende læsning!
Ja, Brandmand and er den mest trykte serie i DK, såfremt man altså medregner fascimile-optryk og børnebogsudgaver (alene de sidste er der som før nævnt 3 af)

Sv: De mest trykte historier i verden

Ja, spændende læsning. Og ser man på oplagstallene f.eks. for WDC&S, så er der ingen tvivl om, at Carl Barks er verdens mest læste forfatter.

Sv: De mest trykte historier i verden

Hvor ligger den side henne i dag?