1 Senest redigeret af sigvald (2014-02-28 15:53:47)

Tråd: Google viser manglende sans for proporsjoner

https://lh4.googleusercontent.com/-ALJ5mihFACI/Uw_QkAhwfSI/AAAAAAAAK_U/Tk5BkkWkIAc/w521-h202/andre-franquins-57th-anniversary-of-gaston-lagaffe-6363408681140224-hp.jpg

Google viser i dag en stor mangel på sans for proporsjoner idet de markerer at det i dag (28.02.2014) er 57 år siden lanseringen av den belgiske tegneserien Vakse Viggo (Gaston Lagaffe) skapt av den noe kontroversielle belgiske tegneserieskaperen André Franquin. For det første, det er langt viktigere ting som har skjedd 28. februar enn lanseringen av denne serien, f.eks. drapet på den svenske statsministeren Olof Palme 28.02.1986, så finner man da heller ikke denne noe malplasserte (sett fra et svensk perspektiv) markeringen av Viggo-serien på Google.se.

For det andre, den eneste av Franquins serier som ble sluppet til i Fart og Tempo var Sjarly (Modeste et Pompon) (Tobben på norsk). Slik ukritisk fremheving av fransk/belgiske-tegneserieskapere med så liten plass i Fart og Tempo (Europas beste tegneserier) er som ukritisk å fremheve Disney-serieskapere som har fått lite eller ingen plass i Anders And & Co eller i Jumbobøkene.

Sv: Google viser manglende sans for proporsjoner

Fedt billede, og super at Google sætter fokus på tegneserier.

Her er nogle af deres tidligere hyldester :-)

http://www.google.com/logos/2009/asterix09.gif
http://www.google.com/logos/2011/eisner11-hp.jpg
http://www.google.com/logos/2012/nemo/nemo12-r1-hp.jpg
http://www.google.com/logos/2009/comic-con09.gif

3 Senest redigeret af Alex-And (2014-02-28 14:28:23)

Sv: Google viser manglende sans for proporsjoner

sigvald skrev:

For det første, det er langt viktigere ting som har skjedd 28. februar enn lanseringen av denne serien, f.eks. drapet på den svenske statsministeren Olaf Palme 28.02.1986, så finner man da heller ikke denne noe malplasserte (sett fra et svensk perspektiv) markeringen av Viggo-serien på Google.se.

Jamen Sigvald - Google har jo næsten aldrig markeret en dødsdag, og du er jo ikke svensker heller, vel?
Og desuden; som JAlbertsen siger, så er det jo kun godt, at medierne markerer vores kultur smile

Rap fra Alex-And, en af verdens største Rosa-fans!

Sv: Google viser manglende sans for proporsjoner

Ingen svensk statsminister som het Olaf.

Ja, svenskene hadde nok blitt glade for en fargerik Olof Palme formet som g - o - o - g - l - e ...

Sv: Google viser manglende sans for proporsjoner

Tak for de fine eksempler på google-logoer til Sigvald og især Johannes. Hvordan er det Franquin er kontroversiel? Eller kan vi tage den næste gang vi ses - jeg kan som vanligt ikke se dig og dit ansigtsudtryk når du skriver her på forummet, Sigvald - der kan så let opstå misforståelser.

Sv: Google viser manglende sans for proporsjoner

Sigvald, for deg er det tydeligvis 1.april hele året.

Sv: Google viser manglende sans for proporsjoner

Faktisk har der været endnu flere serier med, blandt andet Radiserne (peanuts - gad vide hvad den kaldes på norsk...)

http://www.bdfugue.com/blog/google-dood … -398988089

Sv: Google viser manglende sans for proporsjoner

AC skrev:

(peanuts - gad vide hvad den kaldes på norsk...)

Knøttene

Sv: Google viser manglende sans for proporsjoner

... i dag (28.02.2014) er 57 år siden lanseringen av den belgiske tegneserien Vakse Viggo (Gaston Lagaffe) skapt av den noe kontroversielle belgiske tegneserieskaperen André Franquin.

Hvordan er Franquin kontroversiel? Det har jeg aldrig hørt nogen kalde ham før.

For det første, det er langt viktigere ting som har skjedd 28. februar enn lanseringen av denne serien, f.eks. drapet på den svenske statsministeren Olof Palme 28.02.1986, så finner man da heller ikke denne noe malplasserte (sett fra et svensk perspektiv) markeringen av Viggo-serien på Google.se.

Jeg tror ikke Google mindes drap på kendte politikere og jeg tror ikke at svenskerne finder det malplaceret at Google markerer Viggo serien. Det kan man ikke udlede af at svensk Google ikke markerer Viggo serien. Hvem ved hvad svensk Google plejer at markere eller ikke markere? Men du har selvfølgelig lov til at mene at det er malplaceret af Google at markere Viggo serien, men de har dog osse markeret mange andre serier, både fransk-belgiske og amerikanske.

"Life is but a gamble! Let Flipism chart your ramble!"

10 Senest redigeret af KjartAn(d) F. Stolberg (2014-03-01 01:12:09)

Sv: Google viser manglende sans for proporsjoner

Det eneste, der burde være kontroversielt i denne situation, er at Googles danske oversættere har gjort et dovent stykke arbejde - når jeg bevæger markøren over logoet siger den "Gaston Lagaffes 57 års fødselsdag", hvilket for folk, der ikke kender seriens navn på fransk, slet ikke vil give mening. Derudover vil jeg lige påpege, at google ej før har markeret dette, og de har nok ikke tænkt sig at gøre det igen de kommende par år, hvor der er plads til at hylde alskens store og små ting, der er sket den 28. februar, hvis de i det hele taget vil fejre noget som helst på den dag. Næste år hylder de måske Brian Jones' fødsel, den første tv-transmisson af basketball, eller åbningen af det første vaudeville-teater.

Alt hvad der står over denne linje er en aprilsnar!